Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstiridye mantarı köylünün ek geçim kaynağı olacak

Bursa Orhaneli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından uygulanan ve ilk yıl ilçe müdürlüğü bahçesinde denemesi yapılan ‘Kayın (istiridye) mantarı’ projesi ürün vermeye başladı.İlk yıl başarı sağlanması üzerine...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstiridye mantarı köylünün ek geçim kaynağı olacak
Bursa Orhaneli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından uygulanan ve ilk yıl ilçe müdürlüğü bahçesinde denemesi yapılan ‘Kayın (istiridye) mantarı’ projesi ürün vermeye başladı.

İlk yıl başarı sağlanması üzerine ikinci yıl çiftçi şartlarında Orhaneli Eskidanişment köyünde Mustafa Aydın'ın evinde uygulamaya alınan kayın mantarı yetiştiriciliği projesinde ilk ürünler görücüye çıktı. Eskidanişment köyünde düzenlenen tarla günü ile kütükte kayın mantarı üretiminde yapılan uygulamalar ve proje kapsamında katılımcılara bilgi verilerek üretim alanında gözlem yapıldı.

İlçe Müdürü Ergin Alkan, Orhaneli’nin her köyünde ek bir gelir kaynağı olacağına inandıkları için kütükte kayın mantarı yetiştiriciliğini önemsediklerini belirterek, yatırım maliyetinin de azlığı nedeniyle üreticilerin konuya ilgi göstermesini istedi.
Bu sene bir çiftçi ile denemesi yapılan kütükte kayın mantarı üretiminin önümüzdeki yıllarda tüm köylerde yetiştirilmeye çalışılacağına dikkat çeken Alkan, insan sağlığı açısından birçok faydası olan ve üreticinin kendi imkanı ile kolayca üretebildiği kayın mantarının ilçe pazarında da kolayca alıcı bulduğunu söyledi. Kütükte kayın mantarı işçiliğinin çok düşük olup kavak, meşe, söğüt ve kayın gibi ağaç kütüklerinde yetiştirilebilmesinin mümkün olduğunu vurgulayan Alkan, bölgede bu ağaçların çok olmasının da yetiştiriciliğinin hızla yaygınlaşmasına zemin hazırlayacağını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.