Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstiklal Camii yenilenen yüzüyle hizmette

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından dış cephe ve çevre düzenlemeleri yapılan İstiklal Mahallesi’ndeki İstiklal Camii ibadete açıldı. Metruk durumdaki şadırvanı yıkılan, tuvaletleri kadın, erkek ve engelli vatandaşlar için yenilenen,...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstiklal Camii yenilenen yüzüyle hizmette
Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından dış cephe ve çevre düzenlemeleri yapılan İstiklal Mahallesi’ndeki İstiklal Camii ibadete açıldı.

Metruk durumdaki şadırvanı yıkılan, tuvaletleri kadın, erkek ve engelli vatandaşlar için yenilenen, abdest alma bölümleri oluşturulan, tüm giriş kapıları değiştirilen ve ayrıca 82 metrekarelik ilave ibadet yeri oluşturulan İstiklal Camii, yepyeni bir görünüme kavuştu. Yürütülen çevre düzenleme çalışmaları ile daha kullanışlı hale gelen cami, düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, birçok hizmetin yanında vatandaşların talebi doğrultusunda ilçedeki camileri de düzenlediklerini belirtti. Dündar, “Başta Ulu Camii olmak üzere ilçemizdeki birçok caminin çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyoruz. Çevre düzenlemesi ve dış cephe yenilemesi çalışmaları dışında, ilçemizdeki tüm camilerimizin temizliklerini yapıyor, park ve bahçelerini yürütülen çalışmalarla güzelleştiriyoruz.” dedi.

Dündar, şöyle konuştu: “Mahallelerimizi modernleştirmek ve vatandaşlarımıza sosyal donatı alanları kazandırmak adına çalışmalar yürütüyoruz. Bugün burada bulunduğumuz İstiklal mahallemiz de bizim önem verdiğimiz ve yatırımlarda bulunduğumuz mahallelerimizden sadece bir tanesi. İstiklal, Adalet ve Hürriyet mahallelerinin yer aldığı bu bölgeye spor tesisleri, meydan çalışmaları, parklar ve yeşil alanlar gibi hizmetlerde bulunduk. Bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Daha önce mahallemize yaptığımız bir ziyarette vatandaşlarımız bize İstiklal Cami’nin ihtiyaçlarını iletti. Biz de vatandaşlarımızın isteğine karşı duyarsız kalmayarak camimizin dış cephesini yeniledik ve diğer tüm ihtiyaçlarını giderdik. Yepyeni bir görünüme kavuşan İstiklal Camii, mahallemize ve cami cemaatimize hayırlı olsun.”

Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de mahallelerin ne ihtiyacı varsa hem Büyükşehir Belediyesi olarak hem de ilçe belediyeler olarak çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.