Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul’dan Muş’a 5 kütüphane

İstanbul Ticaret Üniversitesi Üretim Araştırmaları Kulübü, Muş’ta 5 kütüphane açtı.İstanbul Ticaret Üniversitesi Üretim Araştırmaları Kulübü, ‘Düş Kütüphaneleri’ kapsamında Muş’ta Merkez Farabi İmam Hatip Ortaokulu, Hasköy...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2015 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2015 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’dan Muş’a 5 kütüphane
İstanbul Ticaret Üniversitesi Üretim Araştırmaları Kulübü, Muş’ta 5 kütüphane açtı.
İstanbul Ticaret Üniversitesi Üretim Araştırmaları Kulübü, ‘Düş Kütüphaneleri’ kapsamında Muş’ta Merkez Farabi İmam Hatip Ortaokulu, Hasköy Alparslan Ortaokulu, Korkut 75. Yıl İlkokulu, Varto Anadolu Lisesi ve Malazgirt Şehit Yusuf Ulaş Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde kütüphaneler açtı.
Proje kapsamında kütüphanelere sadece kitap değil masasından rafına bilgisayarından boyasına kadar tam teşekküllü kütüphaneler kazandırıldı.
5. yılını dolduran Düş Kütüphaneleri kapsamında Türkiye genelinde toplamda 16 Düş Kütüphanesini kurarak sosyal sorumluluk projelerinde bir ilke imza attığını belirten Projenin Muş ayağını yürüten Salih Zeki Aydın, “Türkiye’de kütüphane ihtiyacı olan birçok okul var. Bize gelen talepler doğrultusunda ihtiyacı en fazla olan okullar belirlenip 1 yıllık bir çalışma sonucunda okullara en iyi şekilde yardım yapılmaktadır. Kütüphane kurulduktan sonra öğrencilerin yüzlerindeki o mutluluk ve sevinç kütüphaneleri kurarken çektiğimiz zorlukları fazlasıyla unutturuyor” dedi.
“BÖLGE HALKI TARAFINDAN İYİ BİR ŞEKİLDE AĞIRLANDIK”
Doğu Anadolu Bölgesi’nde Muş’u seçtiklerini açıklayan İstanbul Ticaret Üniversitesi Üretim Araştırmaları Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mert Can Aycan, şunları söyledi: “Geleceğin okuyan nesli için Sosyal sorumluluk Değil Toplumsal zorunluluk sloganı ile başlattığımız projede daha bilgili ve donanımlı öğrenciler yetiştirilmesini amaçlıyoruz. Daha önce Mardin, Amasya, Tekirdağ ve Diyarbakır’da yürüttüğümüz projede bölge halkı tarafından iyi bir şekilde ağırlandık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.’’
Kütüphane kurulumlarında destek aldıklarını ifade eden Aycan, İstanbul Ticaret Üniversitesinden gelen 14 kişilik kulüp üyesi olan; Salih Zeki Aydın, Doğan Yıldız, Tuğba Yıldız, Deniz Diyaroğlu, Şeyda Akman, Sinan Taşçı, Ziya Selvi, Enes Uğur, Melike Coşkun, İbrahim Gül, Asena Değirmenci, Hazal Sevencan ve Abdul Waseem Noori arkadaşlarının büyük emekler sarf ettiğini söyledi.
Ayrıca Muş Alparslan Üniversitesi’nden 20 kişilik öğrenci grubunun Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında projeye katkı sunduğunu kaydeden Aycan, “Muş’ta üniversite öğrencisi arkadaşlarımızda kütüphanelere kitap toplama kampanyası yürüttü. Ayrıca gerçekleştirilen kütüphane kurulumlarına Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Muş İl Müftüsü Recep Uzun, Varto Kaymakamı Tahir Şahin, Korkut Kaymakamı Bekir Abacı, Varto İlçe Milli eğitim Müdürü Hasan Kaya, Hasköy İlçe Mili Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, Varto Şube Müdürü Abdülnasır Sever, ve Kanaat önderleri açılışlarda bulundu ve İstanbul ticaret Üniversitesi öğrencilerine teşekkürlerini sundu” şeklinde konuştu.


.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.