Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'İstanbul - İzmir otoyolu Bursa’yı 3. büyük kent yapacak'

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yapımı devam eden İstanbul - İzmir otoyol inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı. İnceleme gezisine, Başkan Dündar ile birlikte, Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'İstanbul - İzmir otoyolu Bursa’yı 3. büyük kent yapacak'
Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yapımı devam eden İstanbul - İzmir otoyol inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı. İnceleme gezisine, Başkan Dündar ile birlikte, Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde görevli teknik personel de katıldı.

Bursa bağlantı yollarının önemli bir bölümü Osmangazi sınırlarından geçecek olan otoyol inşaatında incelemelerde bulunan Başkan Dündar’a, projenin başındaki isim olan Karayolları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bursa Bölge Müdürü İsmail Kartal ve ekibi eşlik etti.

Ziyaretine projenin en önemli noktalarından birisi olan Samanlı tünelinden başlayan Başkan Mustafa Dündar’a, otoyol çalışmaları hakkında bilgi veren, Karayolları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bursa Bölge Müdürü İsmail Kartal, İstanbul – İzmir otoban projesinin toplam 9 milyar dolarlık yapım maliyeti ile rakamsal olarak 50 ülkenin bütçesinden daha büyük olduğunu söyledi. Kartal, “Toplam uzunluğu 384 kilometre olan, 140 kavşak, 49 kilometrelik bağlantı yolları ile, dünyanın sayılı projelerinden birisi olan otoyol çalışmalarımız büyük bir hızla ilerliyor. Otoyolla ilgili kamulaştırma çalışmalarımızın yüzde 75’ini tamamladık. İnşaatın genel manada yüzde 50’sini tamamladık diyebilirim. 3 bin 510 metrelik iki ayrı tünelden oluşan Samanlı tüneli, otoyol projemizin en önemli noktalarından birisi. Toplam 7 bin 20 metrelik tünellerin 4 bin 792 metrelik kısmında kazı işlemleri tamamlandı. Projenin en önemli noktalarından olan körfez geçişini 6 dakikaya indirecek köprü çalışmalarımızda büyük bir hızla ilerliyor. İlk etapta tamamlanması planlanan İstanbul-İzmir otoyolunun 83 kilometrelik İstanbul – Bursa arasını 2015 Mayıs ayında tamamlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Mega projeler alanında dünyanın 2. En büyük projesi olma ünvanına sahip İstanbul İzmir otoyolunun, Bursa için çok büyük önem taşıdığını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şöyle konuştu: “Bursa’yı, 2023 yılında Türkiye’nin en büyük 3’üncü ili yapacak otoyol projesi, kentimizin kısa, orta ve uzun vadede stratejilerini belirleme noktasında bize de çok büyük sorumluluklar yüklüyor. Bizlerde, bu bilinçle hareket ederek, bağlantı yollarının önemli bir kısmı Osmangazi sınırlarında yer alan otoyol çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Osmangazi ile ilgili planlamalarımızı, otoyol projesi ile eş zamanlı ve doğru bir şekilde yürütmek adına, otoyol inşaatını gezip çalışmaları yerinde görmek istedik. Bu gün için, 396’sı teknik eleman, toplam 4 bin 800 kişinin çalıştığı otoyol projesinde gelinen nokta, kentimiz adına bizleri sevindirdi.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.