Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'İşinde teknolojik gelişmeleri uygulamayanlar sekteye uğruyor'

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Metin Akgül, “Aşırı zeki olmak, iş hayatında başarılı olmak anlamına gelmez. İş hayatında zeka iyi yönetilmelidir.” dedi. Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Garanti Bankası’nın,...

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2015 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2015 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'İşinde teknolojik gelişmeleri uygulamayanlar sekteye uğruyor'
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Metin Akgül, “Aşırı zeki olmak, iş hayatında başarılı olmak anlamına gelmez. İş hayatında zeka iyi yönetilmelidir.” dedi. Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Garanti Bankası’nın, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu’nun katkılarıyla düzenlediği “Kadın Girişimci Yönetici Okulu” eğitiminde konuşan Akgül, teknolojik gelişmeleri uygulamayan iş sahiplerinin mutlaka sekteye uğradığını söyledi.

Samsun TSO Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitimde Akgül, aile şirketlerinde yaşanan sıkıntıları anlattı. Türkiye’de ve dünyada şirketlerin yüzde 95’e yakınının aile şirketlerinden oluştuğunu ancak sadece yüzde 4’ünün üçüncü nesile kadar devam edebildiğini vurguladı. Ülke ekonomilerinde önemli yer tutan aile şirketleriyle ilgili yeterli yayın yapılmadığını ve eğitim eksikliği olduğunu belirterek, “Aile şirketlerinin tek bir tanımı yok. Aile şirketleri, aileden bir kişinin başlattığı ve ailenin çoğunlukta işin içinde yer aldığı şirkettir. Başka bir tanımla ailenin geçimini sağlamak veya mirasın dağılmasını önlemek amacıyla kurulan, ailenin geçimini sağlayan kişi tarafından yönetilen ve önemli pozisyonların büyük bir kısmının aile bireyleri tarafından doldurulduğu şirketlerdir. Karar almada aile bireyleri etkilidir.” dedi.

'GÜÇ TUTKUSU ŞİRKETLERİ BATIRIYOR'

Türkiye'de halka açık şirketlerin çoğunluğunun da yine bir kişi ve aileyle anılan şirketler olduğunu ifade eden Metin Akgül, "Aile firmalarının batmasının temel nedenlerinden biri, 'Kim daha güçlü?' etkisinin olmasıdır. Aile şirketlerinde çatışmalar genellikle refahın paylaşımından değil, gücün paylaşımından çıkar. Aile şirketlerinde işlerin iyi gittiği refah dönemlerinden ziyade, işlerin kötü gittiği yokluk zamanlarında daha fazla çatışma çıkar.” diye konuştu.

'ZAMANI GELDİĞİNDE GÜÇ DEVREDİLMELİ'

Zekanın iyi yönetilmesi gerektiğini de belirten Akgül, “Her şeyin bir vakti, zamanı vardır. Zamanı geldiğinde gücü devretmeli. Varlık sahiplerinin yapması gereken en önemli şeylerden biri de sağlığında mal paylaşımını yapmasıdır. Öldükten sonra ailede çatışmalar kaçınılmaz olur. Bunun yüzlerce örneği de vardır. İşin doğru idare edilmesinde, küçük detaylar çok önemlidir. Dünyada son 30 yılda yaşanan teknolojik gelişmeler, geçen 300 yıla eşittir. Teknolojik gelişmeleri uygulamayan iş sahipleri mutlaka sekteye uğrar. Aşırı zeki olmak, iş hayatında başarılı olmak anlamına gelmez. İş hayatında zeka iyi yönetilmelidir.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.