Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş dünyası dijitalleşiyor, meslek eğitiminde teknolojinin önemi artıyor

Almanya Eğitim ve Bilim Bakanı Prof. Dr. Johanna Wanka, iş dünyasının hızla dijitalleştiğini ifade ederek, teknolojinin birçok çalışan üzerinde korku ve endişeye neden olduğunu söyledi. Bakan Wanka, meslek eğitiminden başlayarak çalışanların...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İş dünyası dijitalleşiyor, meslek eğitiminde teknolojinin önemi artıyor
Almanya Eğitim ve Bilim Bakanı Prof. Dr. Johanna Wanka, iş dünyasının hızla dijitalleştiğini ifade ederek, teknolojinin birçok çalışan üzerinde korku ve endişeye neden olduğunu söyledi. Bakan Wanka, meslek eğitiminden başlayarak çalışanların dijital gelişmeye ayak uydurmalarını istedi.

Dünyanın hızlı şekilde dijitalleştiğini ve Almanya’nın buna ek olarak demografik değişimle de mücadele etmek zorunda olduğunu söyleyen Federal Bilim Bakanı Prof. Dr. Johanna Wanka, Almanya’da işveren ve işçinin birlikte dijitalleşen dünyaya ayak uydurmaya çalışması gerektiğini söyledi.

Başkent Berlin’de düzenlenen ‘Dijital dünyada çalışma’ sempozyumunda konuşan Prof. Dr. Wanka, birçok çalışanın dijitalleşmeyle birlikte işini kaybetme korkusu ve endişesi yaşadığını dile getirdi. Çalışanlara kendilerini devamlı yenilemesi ve kalifikasyonlarını artırmalarını tavsiye eden Bilim Bakanı Wanka, Almanya’nın kalifikasyon ve çalışanların uzmanlıklarını artırma imkanları açısından dünyada iyi bir konumda olduğunu söyledi. Almanya’nın en önemli zenginliklerinden birisinin kalifiye eleman olduğunun altını çizen Prof.Dr. Wanka, “Dijitalleşmenin merkezinde insanın olması gerekir.” dedi.

Meslek eğitiminden başlayarak teknolojik eğitimine büyük önem verilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Wanka, işletme dışı meslek eğitim okullarını geleceğin teknolojileriyle donatacakları bilgisini verdi. Federal Bilim Bakanı, siyasetçilerin genelde şans faktörünü öne çıkardıklarını fakat risklerinde de konuşulması gerektiğini kaydetti. Gelecekte insanlarla robotların daha fazla iç içe çalışacaklarını söyleyen Wanka, çalışmadaki en önemli kalitenin dijitalleşmeyle birlikte çalışanların mutluluğunun olduğunu sözlerine ekledi.

DGB BAŞKANI: İNSAN TEKNOLOJİNİN BİR HALKASI HALİNE GETİRİLMEMELİ

Alman Sendikalar Birliği (DBG) Başkanı Rainer Hoffmann, çalışanların dikkate alınmadığı bir dijitalleşmenin başarı şansının zor olduğunu söyleyerek, dijitalleşmede insanın merkezde olması gerektiğini ifade etti. Hoffmann, "İnsan teknolojinin bir halkası haline getirilmemeli. Dijitalleşmenin çalışanlar için nasıl bir sonuç ortaya çıkaracağını soruyoruz ve cevap aramaya çalışıyoruz. Almanya, kalifiye çalışanlar ülkesi ve öyle kalmalı." dedi. İnternet teknolojilerinin hızla geliştiği bir zaman diliminde temel şartın özel bilgilerin korunması olduğunu söyledi.

Alman İşverenler Birliği Başkanı Ingo Kramer, Almanya’da herkese dijital dünyanın bir parçası olma imkanı verilmesi gerektiğini ve bunun en önemli yolunun eğitim olduğunu dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.