Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnşaat ustaları belgesiz çalışamayacak

Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, inşaat ve tesisat işleri yapacak olan ustaların ‘Yetki Belgesi’ olmadan çalışamayacaklarını söyledi.Konuyla ilgili maddelerin İmar Kanunu’nda yer aldığını kaydeden Bolat, daha önce...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnşaat ustaları belgesiz çalışamayacak
Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, inşaat ve tesisat işleri yapacak olan ustaların ‘Yetki Belgesi’ olmadan çalışamayacaklarını söyledi.
Konuyla ilgili maddelerin İmar Kanunu’nda yer aldığını kaydeden Bolat, daha önce verilen ‘Geçici Ustalık Yetki Belgesi’nin 01 Ocak 2015 tarihinde sona erdiğini kaydetti. Bolat, 2017 yılından itibaren inşaat sektöründe ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ bulunmayanların çalışmaları mümkün olmadığından Geçici Ustalık Belgelerinin 2017’ye kadar dönüştürmeleri gerektiğini belirterek şunları kaydetti: "Mesleki Yeterlilik Belgesi’ ile ilgili olarak 2015 yatırım programında yer alan ‘Yapı Ustalarına Eğitim Verilerek Belgelendirilmesi’ projesi kapsamında Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilecek eğitimler sonunda belge verilecektir. Toplam 40 saatlik eğitim sonunda başarılı olan kursiyerler belge almaya hak kazanacaktır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.