Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İNESDER ve LALEDER’den Öğretmenler Günü kutlaması

İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER) ile İnegöl Lale Gençlik ve Eğitim Derneği (LALEDER) tarafından, Öğretmenler Günü programı düzenlendi.Fem dershanesi konferans salonunda düzenlenen programa bir çok davetli katıldı. Açılış konuşmasını...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER) ile İnegöl Lale Gençlik ve Eğitim Derneği (LALEDER) tarafından, Öğretmenler Günü programı düzenlendi.

Fem dershanesi konferans salonunda düzenlenen programa bir çok davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan İNESDER Başkan Yardımcısı Ali Turna, dernekleri tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü programının, bu yıl 6.'sını yaptıklarını söyledi. Öğretmenlik mesleğinin önemine değinen Turna, “Öğretmenlik, kader programında rehberlik yapıp, milletin ahlak ve karakterini yücelten ve ona sonsuzluk şuurunu aşılayan yeryüzündeki nadir mesleklerden biridir. Öğretmen ise doğumdan ölüme kadar bütün bir hayat boyu, hayatını şekillendiren kutsi bir üstattır. Bir ülkenin, geleceğine verdiği önemin ölçüsü öğretmenine verdiği değerdir. Çünkü, başka hiçbir meslek grubu öğretmenler kadar geleceğe tesir etme imkanına sahip değildir. Öğretmenin, öğrencisi üzerinde tesiri anne, baba ve toplumun tesirinden kat ve kat üstündür. Aslında anneyi ve babayı da hatta toplumu da yoğuran odur. Onun elinin girmediği her hamur tatsız ve tuzsuz sayılır. Hayatta olmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olanları minnet ve şükran duygularımla selamlıyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından, dernek üyelerinin İnegöl’de çalışan öğretmenler arasında yaptığı araştırma sonucunda seçilen Atike Bıyıklı, Aynur Yılmaz, Alaattin Kaya ve Ertan Kalkanlı’ya vefalı çalışmaları sonucu plaket takdim edildi.

Plaket alan öğretmenler adına konuşan Ertan Kalkanlı, “Açıkçası bizleri onurlandıran İNESDER ve LALEDER’e çok teşekkür ediyoruz. Şu an duygularım yüksek kusura bakmayın. Şu anda Nilüfer’de bir meslek lisesinde öğretmen olarak görev yapıyorum. İnsanlara hizmet edebilmek, insanlığa faydalı olabilmek için illaki bir makama ihtiyaç yok. Orada da elimizden geldiğince herkese hizmetinizi yapıyorsunuz. Sonuç itibariyle bu güzel insanlarla bir arada olmak, beni çok onurlandırdı. Şairin dediği gibi ‘Yarın elbet bizimdir, elbet bizimdir. Gün doğmuş, gün batmış ebed bizimdir.’ Daha güzel yarınlarda, daha mutlu günlerde inşallah yine birlikte olmak ümidi ile saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu. Programın sonunda sahne alan Maceracı programının sunucusu Murat Yeni, programı ve başından geçen ilginç olayları slayt eşliğinde seyircilerle paylaştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.