Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İNESDER, çocuk oyunlarını tekrar canlandıracak

İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER) Televizyon, Bilgisayar Oyunları ve İnternet’in hayatımıza girmesiyle unutulmaya yüz tutan çocuk oyunlarını tekrar canlandırmak için harekete geçti.Bu amaçla Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfedarasyonu...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İNESDER, çocuk oyunlarını tekrar canlandıracak
İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER) Televizyon, Bilgisayar Oyunları ve İnternet’in hayatımıza girmesiyle unutulmaya yüz tutan çocuk oyunlarını tekrar canlandırmak için harekete geçti.
Bu amaçla Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfedarasyonu (ÇOSKK) ile iletişime geçen İNESDER, Öğretmenlere yönelik seminer ve kurs düzenledi.
ÇOSKK Başkanı Oktay Yellikaya, Özel Safvet kolejnde eğitimcilere Çocuk Oyunları hakkında video ve fotoğraflar eşliğinde bilgi verdi. Bu oyunlardan Mendil kapmaca, Seksek, Tseksek, Tombik, Çelik çomak, Birdirbir gibi 20 tanesini günümüz şartlarına uyarladıklarını, kayıt altına aldıklarını ve yaygınlaştırma faaliyetleri yaptıklarını belirtti.

Çocuk oyunlarının aynı zamanda kültürümüzden izler taşıdığını belirten Yellikaya, Bu oyunları oynayan çocukların bedenini iyi tanıdığını, enerjisini atabildiğini, toplumsallaştığını, kendi kültürünü daha yakından tanıdığını ve benimsediğini söyledi. Yellikaya “Kendi Kültürümüze ait oyunları çocuklarımıza öğretmeliyiz, Öğretmezsek Facebook milleti, Twitter milleti haline geliriz” dedi.
Yellikaya ayrıca “Derlediğimiz çocuk oyunları ile önce ilçe, il ve bölge düzeyinde daha sonra Türkiye çapında yarışmalar yapıyoruz. Hedefimiz 2015 yılında Türkiye, 2023 yılında dünya çapında Çocuk oyunları olimpiyatı düzenlemek” dedi.
İnegöl Halkeğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ise gelen sorular üzerine açıklama yaptı. Öğretmenlerin okullarında Çocuk oyunları ile ilgili ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında çalışmalar yapabileceklerini, Çocuk oyunlarının modüle uyarlandıktan sonra egzersiz çalışmalarında da bulunabileceklerini belirtti.
İNESDER Başkanı Metin Kuş, Oyun Lideri Kursuna katılan 45 e yakın öğretmenlere, COSKK Yetkilileri tarafından İnegöl Özel Safvet kolejnde 2 gün boyunca teorik ve pratik eğitim verildiğini, eğitimler sonucunda öğretmenlerin sertifikalarını alacaklarını belirtti.Çocukluğumuza gittik her şey çok güzeldi. Dedi.Desteklerinden dolayı İnegöl Özel Safvet Kolejine , COSKK Başkanı Oktay Yellikaya ve Mendil Kapmaca Fedarasyonu Başkanı Emel Yıldırım’a teşekkür eden Kuş, böyle anlamlı bir organizasyonu yaptıklarından dolayı mutlu olduklarını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.