Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl’deki eğitim yatırımları tam gaz

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl’de devlet eliyle sürdürülen eğitim yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini belirterek, Alanyurt’ta yapılan Yenimahalle İlkokulu ve Ortaokulu’nun Aralık ayı içerisinde tamamlanmasının,...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl’deki eğitim yatırımları tam gaz
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl’de devlet eliyle sürdürülen eğitim yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini belirterek, Alanyurt’ta yapılan Yenimahalle İlkokulu ve Ortaokulu’nun Aralık ayı içerisinde tamamlanmasının, ihalesi iki ay önce yapılan Mesudiye Ortaokulu’nun da gelecek eğitim öğretim döneminde hizmete açılmasının planlandığını bildirdi.

Hüseyin Şahin, İnegöl’ün eğitim alanındaki fiziki ihtiyaçlarının giderilmesi için çaba harcadıklarını ifade ederken, devlet eliyle yapımı devam eden yatırımları yakından takip ettiğini söyledi. Bakanlık bütçesinden ayrılan ödeneklerle ilçenin ihtiyaç duyduğu derslik açığının her geçen gün kapatıldığını ifade eden Şahin, Alanyurt Yenimahalle İlkokulu ve Ortaokulu’nun kaba inşaatının bittiğini kaydetti. İşin bitim tarihinin 11 Aralık 2013 olduğunu hatırlatan Şahin, “Bu okulumuz için halen 810 bin liraya ödeneğe gereksinim var. Bakanlığa yaptığımız başvuru üzerine bu paranın 250 bin lirası İnegöl’e gönderildi. Kalan 560 bin liranın da gönderileceği konusunda teyit aldık. Okulun önümüzdeki ay tamamlanması hedefleniyor.” dedi.

Milletvekili Hüseyin Şahin İnegöl’ün Mesudiye Mahallesi’ne yapılacak ortaokulun ihalesinin de geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleştirildiğini ve 15 Kasım’da müteahhitle sözleşme imzalanacağını dile getirirken, iş bitim süresi 270 gün olarak belirlenen ortaokulun, gelecek eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesinin planlandığını söyledi.

Alanyurt’da yapılması düşünülen Yenimahalle Anaokulu ile İnegöl’ün Hamidiye Mahallesi’ne yapılması düşünülen ortaokuluyla ilgili projelerin ve ihale dosyalarının hazırlandığını kaydeden Şahin, her iki okulun bu ay içerisinde ihaleye çıkarılmasının beklendiğini müjdeledi.

Karalar Köyü’nde işadamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan Sevim Yıldız Eğitim Kampusu’ndaki eksiklerin de yavaş yavaş tamamlandığını anlatan Şahin, Bakanlığın gönderdiği 12 milyon liralık ödenekle bu bölgede çevre düzenlemesi çalışması başlatıldığını söyledi. Buradaki 24 derslikli teknik ve endüstri meslek lisesinin bu yıl eğitim ve öğretime açıldığını ifade eden Şahin, şöyle devam etti: “Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu, sadece İnegöl’ün değil Bursa’nın da en önemli eğitim projelerinden biri. Bölgedeki diğer mesleki ve teknik okulların eksilerini de tamamlayarak 2014-2015 eğitim öğretim dönemine yetiştirmek istiyoruz. Kampus, hizmete girdiğinde bölgemizde ihtiyaç duyulmakta olan kalifiye eleman sorununu çözerek, istihdama çok ciddi fayda sağlayacaktır.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.