Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İmam hatip ortaokulunun yapımına başlandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde imam hatip ortaokulunun yapımına başlandı. Okul binasının 2015 yılı ekim ayında teslim edileceği belirtildi. Ereğli'ye bağlı Kavaklık Mahallesi Halkapınar Sokak’a geçen yıl yapılması planlanan, ancak...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2014 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2014 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İmam hatip ortaokulunun yapımına başlandı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde imam hatip ortaokulunun yapımına başlandı. Okul binasının 2015 yılı ekim ayında teslim edileceği belirtildi.

Ereğli'ye bağlı Kavaklık Mahallesi Halkapınar Sokak’a geçen yıl yapılması planlanan, ancak itirazlar nedeniyle geciken 24 derslikli okul inşaatı için çalışmalara başlandı. İnşaat çalışmaları hakkında bilgi veren harita mühendisi Gökhan Göktaş, okulun yapımına bir yıl önce başlanması gerekirken, gelen farklı talepler nedeniyle geciktiğini dile getirdi. Göktaş, “24 derslikli imam hatip ortaokulu bu bölgemizde yapılacak. Bu okul bu bölgeye geçen sene yapılacaktı. Fakat bazı iyi niyetli fakat bilgisizce yaklaşımlar, farklı talepler, önü ardı düşünülmeden yapılan taleplerle 32 dersliğe uğraşılmıştı. Bu bölgede 1 sene önce vurulacak kazma 1 sene sonraya kalmıştır, olsun, yine de başladık inşallah. Bölgemizde imam hatip ile ilgili büyük sıkıntılar vardı. Bu imam hatip ile ilgili emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

OKUL BİNASI 2015 EKİM AYINDA TESLİM EDİLECEK

Okulun yapım ihalesini alan Alim İnşaat firmasının sahibi Halim Şen de 24 derslikli imam hatip ortaokulunu en hızlı şekilde yaparak eğitim-öğretime açılmasını sağlamak istediklerini söylediği konuşmasında, "Okulun maliyeti 2 milyon 400 bin TL. Biz, inşaatı 2015’in ekim ayı sonuna kadar teslim etmeyi düşünüyoruz. Fazla hızlı çalışabilirsek 2015 yılı öğretimine yetiştirmeyi düşünüyoruz. “Bismillah” dedik işte bugün hafriyat için. Belediyenin imar yollarını bulduktan sonra okul inşaatına başlayacağız. Şimdi arazinin bir temizliğini yaptık. Ondan sonra belediye çevrede olan imar yollarını bulacak, biz de inşaatımıza başlayacağız. Projemiz normal tip proje, 24 derslik. İçinde sadece çok amaçlı salon var." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.