Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk hacı kafilesi kutsal topraklardan döndü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde hac vazifesini yerine getiren ilk hacı kafilesi ilçeye dönüş yaptı. Çocukları ve yakınları ile buluşan hacılar sevdiklerine kavuşmanın sevinci ile kutsal topraklardan ayrılmanın üzüntüsünü birlikte yaşadı....

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İlk hacı kafilesi kutsal topraklardan döndü
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde hac vazifesini yerine getiren ilk hacı kafilesi ilçeye dönüş yaptı. Çocukları ve yakınları ile buluşan hacılar sevdiklerine kavuşmanın sevinci ile kutsal topraklardan ayrılmanın üzüntüsünü birlikte yaşadı.

Ereğli'den kutsal topraklara giden 63 hacı ilçeye döndü. Şehir terminalinde sevdikleri ve yakınlarının karşıladığı hacılar, sevenlerine kavuşmanın sevinci arasında gözyaşlarına boğuldu. Kutsal topraklardan dönen hacılardan Ahmet Dağcı, kutsal topraklara gittikleri günden gelecekleri güne kadar ibadet ettiklerini söyledi. Eşinin son anda hacca gidemediği için kutsal topraklara üzüntülü gittiği anlatan Dağcı konuşmasında, "İnan buradan giderken o kadar hüzünlü gittim ki, eşim son anda hacca gidemedi. O kadar üzüldüm ki arkadaşlar biliyorlar. Ama o kadar doya doya yaşadım ki, gecemiz gündüzümüz ibadetle geçti. Allah bütün hacılarımızın haclarını tutmayı nasip eylesin" dedi.

Hacılardan Aynur Gülsoy, Fazilet ve Mehmet Şimşek, yaşadıkları güzellikleri kelimelerin anlatamayacağını ve gittikleri günden dönecekleri güne kadar bol bol ibadet ettiklerini söyledi.

Tur sorumlusu Halil İbrahim Demirbaş ise kutsal topraklardan dönen hacıların yüz ifadelerinden mutluluklarının okunduğunu söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.