Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk hacı kafilesi döndü

Kutsal topraklarda hac vazifelerini yerine getiren hacılar, Sivas’a dönmeye başladı. Medine'den Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na inen ilk hacı kafilesi, aileleri ve yakınları tarafından sevinç ve gözyaşlarıyla karşılandı.Havaalanı bekleme...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İlk hacı kafilesi döndü
Kutsal topraklarda hac vazifelerini yerine getiren hacılar, Sivas’a dönmeye başladı. Medine'den Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na inen ilk hacı kafilesi, aileleri ve yakınları tarafından sevinç ve gözyaşlarıyla karşılandı.

Havaalanı bekleme salonunu saatler öncesinden gelerek dolduran hacı aileleri ve yakınları, sevdiklerini bir an önce görmek isteyince izdiham oluşturdu.
Yanlarında getirdikleri hediyeleri ve zemzem sularını bagaj arabalarına yerleştiren hacılar, sevinç gözyaşları içinde sevdikleriyle kucaklaşarak hasret giderdi.

Yahya Ediş hac için kutsal topraklara ilk defa gittiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi. Ediş, “Oradaki tabloyu herkesin görmesini arzu ediyorum. Rabb'im gitmeyenlere en kısa zamanda gidip gelmeyi ve kazandığımız bu hacılık unvanını ömür boyu sürdürmeyi tüm hacılara nasip etsin." dedi.

Hac farizası görevini yerine getirmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirten Ahmet Turan Ateş de Suudi Arabistan’da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın profesyonelce bir hizmet yürüttüğünü ifade etti. Ateş, hiçbir sıkıntı yaşamadan ibadetlerini yerine getirdiklerini kaydederek yetkililere teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.