Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İl Sağlık Müdürü Ünlübay: Grip vakalarında ciddi artış yok

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, tüm Türkiye'de olduğu gibi Nevşehir’de de görülen grip vakalarında geçmişteki yıllara oranla ciddi bir artış olmadığını belirtti. Ünlübay, bu nedenle vatandaşların korkmasını gerektirecek...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İl Sağlık Müdürü Ünlübay: Grip vakalarında ciddi artış yok
Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, tüm Türkiye'de olduğu gibi Nevşehir’de de görülen grip vakalarında geçmişteki yıllara oranla ciddi bir artış olmadığını belirtti. Ünlübay, bu nedenle vatandaşların korkmasını gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Domuz gribiyle ilgili yazılı açıklama yapan Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, "2015 yılı itibarıyla tüm Türkiye'de grip sebebiyle alınan 5 bin 240 numuneden yalnızca 498'inde (yüzde 9,5) H1N1 dediğimiz domuz gribi tespit edilmiştir. Gerek vaka sayısı gerekse numunelerden tespit edilen virüslerin türleri incelendiğinde, Türkiye’de mevsimsel grip hastalığındaki artışın ötesinde bir artış görülmüyor. Eldeki verilere dayanarak Sağlık Bakanlığı Grip Bilim Kurulu'nun yaptığı değerlendirmeye göre de herhangi bir salgın olmadığında mutabakata varılmış durumdadır. Nevşehir'de sağlık teşkilatı olarak gerekli önlemleri aldık. Tüm vatandaşlarımızdan gribe karşı kişisel koruyucu önlemleri almalarını, hastalık dönemlerinde mümkün olduğunca evde istirahat edip diğer kişilerle temas etmemelerini ve şikâyetleri ağırlaşırsa (nefes darlığı, göğüs ağrısı, bilinç bulanıklığı, yüksek ateş, öksürük gibi belirtilerin ortaya çıkması) bir hekime başvurmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.