Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İl Halk Kütüphanesi ücretsiz internet hizmeti verecek

Erzurum İl Halk Kütüphanesi, 'Kütüphane-e Türkiye Projesi' kapsamında halka ücretsiz internet hizmeti verecek. Erzurum İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mitat Kotan, Kütüphane Türkiye Projesi ile halk kütüphanelerinde, özellikle toplumda dezavantajlı...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İl Halk Kütüphanesi ücretsiz internet hizmeti verecek
Erzurum İl Halk Kütüphanesi, 'Kütüphane-e Türkiye Projesi' kapsamında halka ücretsiz internet hizmeti verecek.

Erzurum İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mitat Kotan, Kütüphane Türkiye Projesi ile halk kütüphanelerinde, özellikle toplumda dezavantajlı vatandaşların bilgisayar ve iletişim teknolojileri becerilerini kazanmalarına yönelik eğitimler verileceğini söyledi.
26 pilot ilde projenin gerçekleşeceğini dile getiren Kotan, “Bill Melinda Gates Vakfı'nın başlattığı Küresel Kütüphaneler Girişimi'nce desteklenen ve Hacettepe Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen projeyle, halk kütüphanelerinin toplumsal dönüşümdeki yerlerini nasıl alabilecekleri araştırılacak. Erzurum’un da aralarında bulunduğu 26 pilot ilde başlatılan projeyle özellikle düşük gelirli, yaşlı, engelli bireylerin internete erişimleri için gerekli altyapının kurulması, buralarda kütüphanecilerin ve kullanıcıların eğitiminin gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Erzurum, Adana, Ankara, Aydın, Balıkesir, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Muş, Nevşehir, Samsun, Trabzon ve Zonguldak olmak üzere 26 il ve bu illerden üçer kütüphane olmak üzere toplamda 78 kütüphane proje kapsamına alınmıştır. Ülkemizdeki halk kütüphanelerinin, vatandaşların ihtiyaç duydukları Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) imkanlarını engelsiz bir biçimde hizmete sunan ve en üst düzeyde yararlanabilecekleri bir çekim merkezi haline dönüştürülmesini hedeflemektedir.” dedi.

'E' sistemlerin önemine değinen Kotan katılımcıların 18 ay boyunca İngilizce öğreneceğini kaydederek şunları ekledi: “Böylelikle başta toplumun dezavantajlı düşük gelirli, yaşlı, sakat, eğitim düzeyi düşük, ev hanımları gibi kesimleri olmak üzere, toplumun tamamının zengin internet bilgi ve iletişim kaynaklarından yararlanabilmesi, e-devlet uygulamalarına katılabilmesi ve bunun bir sonucu olarak, toplumun hayat standardında gelişme sağlanması nihai amaç olarak belirlenmiştir. Proje kapsamında yer alan halk kütüphanelerinin e-devlete açılan birer kapı olması, Bilgi ve İletişim Teknolojileri imkanlarına ve okur-yazarlığına sahip olmayan vatandaşlara halk kütüphaneleri aracılığıyla uzaktan ve yerinde ücretsiz BİT eğitimlerinin verilmesi, kütüphane çalışanlarının birer BİT eğiticisi haline getirilmesi ve bu çabaların sürdürülmesi konusunda proje savunucusu olarak yetiştirilmesi projenin temel hedefleridir. Sadece kütüphane IP numarasına yetki verildiğinden, 800 kullanıcıya şifre verilmek kaydıyla kütüphanemizden www.edo.engdis.com adresine girerek, 18 ay boyunca ücretsiz İngilizce öğrenme imkanına sahip olacaklar.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.