Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İl Başkanı Burhanettin Kuru, Belediye Başkanlığı Aday Adayı

AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı'nı resmen açıkladı. Kuru, diğer aday adaylarıyla eşit şartlarda olmak için istifa edeceğini açıkladı. Bu sırada Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İl Başkanı Burhanettin Kuru, Belediye Başkanlığı Aday Adayı
AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı'nı resmen açıkladı. Kuru, diğer aday adaylarıyla eşit şartlarda olmak için istifa edeceğini açıkladı. Bu sırada Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman gözyaşlarına hakim olamadı.

Burhanettin Kuru, parti binasında kalabalık bir grubun katılımıyla düzenlediği basın toplantısında 30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı. AK Parti olarak yapılacak seçimlerde en iyi sonucu almak için çalışacaklarını söyleyen Burhanettin Kuru, partide 5 yıl süreyle en uzun süreyle il başkanlığı yapan biri olarak bunun kendisi için en büyük mutluluk olduğunu söyledi.

Yeni dönemde yeni şeyler söylemek zamanının geldiğini ifade eden Belediye Başkan Aday Adayı Kuru, 30 Mart’ta başlayacak süreçte artık yeni bir belediyecilik, daha farklı yöneticilik anlayışı ile gidilmesi gerektiğini ifade etti.

"İL BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA EDECEĞİM"

Genel Merkezin kararı doğrultusunda İl Başkanlarının itfasının istenmediğini belirten Burhanettin Kuru, hem il Başkanlığını yürütüp, hem de aday adayı olmasının kendisini huzursuz ettiğine vurgu yaparak, açıklamasına şöyle devam etti: "Diğer aday adaylarını üzeceğini düşündüm. Bunu Genel Merkezimizle istişare ettim. Aday adaylığı ile ilgili kararlığımızı izah ettim. Bu zamana kadar ki hizmetlerim için teşekkür ettiler, yola beraber devam edeceklerini, Hem İl Başkanı hem aday adayı olarak devam edebileceğimi, veya bunlardan birisini seçebileceğimi söylediler. Bende bir karar verdim. Sürecin ak Partiye yakışır bir şekilde yürümesi gerekiyor. Pazartesi gününden itibaren istifamı vereceğimi söylemek istiyorum. Sadece aday adayı olarak bütün aday adaylarıyla eşit şartlarda yola devam edeceğiz. Bu sürecin adil gitmesi kanaatindeyiz. Biz bu avantajımızdan vazgeçiyoruz. 7 aday adayı kardeşimiz eşit şartlarda yarışacağız. Bundan sonra Belediye Başkan aday adayı olarak bana yakışır bir şekilde süreci devam ettireceğim. Eğer Aday adayı olamazsam partimin sonuna kadar emrindeyim."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.