Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'İktidardan gidersem bunca hukuksuzluğun hesabını nasıl veririm korkusu var'

DSP Antalya 2. sıra milletvekili adayı Ahmet Çakmak, seçim öncesi 200 gazeteci ve hukukçunun gözaltına alınacağı ve muhalif medya organlarına el konulacağı iddiaları için, "Ülkenin seçim öncesi böyle bir müdahaleyle, seçimin tamamen...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2015 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2015 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'İktidardan gidersem bunca hukuksuzluğun hesabını nasıl veririm korkusu var'
DSP Antalya 2. sıra milletvekili adayı Ahmet Çakmak, seçim öncesi 200 gazeteci ve hukukçunun gözaltına alınacağı ve muhalif medya organlarına el konulacağı iddiaları için, "Ülkenin seçim öncesi böyle bir müdahaleyle, seçimin tamamen meşruiyetini kaybederek rejimin Ortadoğu'da olduğu gibi 5. sınıf Baas tipi parti devletine dönüşmesi olur." dedi.

Manavgat'ta seçim çalışması yapan Çakmak, yaptığı açıklamada, medyaya el koyma, gazeteci ve hukukçulara gözaltı iddialarının utanç verici olduğunu belirtti. Çakmak, siyasi iktidarın, iktidarı bırakmamak adına Türkiye’yi kaosa sürükleme teşebbüsünün bir anlamda 'bunda hukuksuz iş yaptık, seçimi kaybedersek bunun hesabını sorarlar' korkusu olduğunu söyledi. İktidarın elindeki medya ile toplumu artık manipüle etme, algı operasyonu oluşturmada yetersiz kaldığının açıkça görüldüğünü vurgulayan Çakmak, "İktidar, ülke gerçeklerini yazan bütün basın mensuplarından korkuyor. İktidarda, 'iktidardan gidersem bunca hukuksuzluğun hesabını nasıl veririm' korkusu hakim. Onun için medyaya ve gazetecilere korku ve gözdağı vermeye çalışıyorlar. Özgür basına yapılacak her türlü baskı ülkemizin itibarını tamamen sıfırlayacaktır. Zaten ülkemizin basın özgürlüğü noktasında dünyadaki itibarı tıpkı hukuki alanda olduğu gibi ayaklar altında. İnsanların makam ve mevkileri ne olursa olsun özgür basını ve gazetecileri yaptığı haber için tehdit edemez. Gazetecilerin görevi topluma doğru bilgi verme ve doğru bilgileri kamuoyunu aydınlatmadır." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.