Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İki köy arasındaki 40 yıllık su sorunu çözüldü

Afyonkarahisar’da iki köy arasındaki 40 yıllık davalık olan su problemi Vali Hakan Yusuf Güner’in devreye girmesiyle çözüldü.Başmakçı ilçesine bağlı Çığrı köyü sınırları içerisinde çıkan kaynak suyunun Yaka köyüne de verilmesi...

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2015 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2015 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İki köy arasındaki 40 yıllık su sorunu çözüldü
Afyonkarahisar’da iki köy arasındaki 40 yıllık davalık olan su problemi Vali Hakan Yusuf Güner’in devreye girmesiyle çözüldü.

Başmakçı ilçesine bağlı Çığrı köyü sınırları içerisinde çıkan kaynak suyunun Yaka köyüne de verilmesi hususunda iki köy arasında 40 yıldır dava sürüyordu. Konunun çözümü için devreye giren Vali Hakan Yusuf Güner, iki köyün muhtar ve ihtiyar heyetini valilikte buluşturdu. Konuşmaların ardından iki tarafta protokol imzaladı.

Güner, iki köy arasındaki sorunun çözülerek, beraberlik ve kardeşliğin pekiştirildiğini söyledi. Güner, “Kaymakamlık ve valilik görevi yaptığım süre zarfında içme suyu konusunda birçok soruna şahit oldum. Çığrı ve Yaka köyleri arasında yaşanan içme suyu problemi de bunlardan birisidir. Bu durumun bana iletilmesinin akabinde hemen harekete geçtik ve söz konusu köylü kardeşlerimizi bir uzlaşma noktasına yönlendirdik.” dedi. Güner, her zaman olduğu gibi kardeşlik ve beraberlik duygularını ön planda tutarak 40 yıldır süre gelen içme suyu problemini çözdüklerini ve imzalanan protokolle ileride doğabilecek sıkıntıların önünü geçmiş olduklarını belirtti.

Protokol imzalama törenine Başmakçı Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İGM Başkanı Salih Sel, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Oyur, Çığrı Köyü Muhtarı Hasan Balcı, Yaka Köyü Muhtarı Hamdi Genç ve her iki köyün ihtiyar heyeti üyeleri katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.