Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhale kanunu ve sözleşmesindeki değişiklikler kamu personeline anlatılıyor

Adana’da kamu kurumlarındaki personele Kamu İhale Kanunu ve Kamu İhale Sözleşmeleri’ndeki yapılan değişiklikler anlatılıyor. Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay ve Adana’daki kamu kurum temsilcilerinin katılımıyla 6555 Sayılı İş...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İhale kanunu ve sözleşmesindeki değişiklikler kamu personeline anlatılıyor
Adana’da kamu kurumlarındaki personele Kamu İhale Kanunu ve Kamu İhale Sözleşmeleri’ndeki yapılan değişiklikler anlatılıyor.

Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay ve Adana’daki kamu kurum temsilcilerinin katılımıyla 6555 Sayılı İş Kanunu’nun bazı maddeleriyle 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nda ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri’nde yapılan değişiklikler iki gün sürecek bilgi toplantısıyla anlatılıyor. DSİ Sami Karahan Tesisleri’ndeki programda Kamu İhale Kurumu Grup Başkanı Türkan Zehir ile Başkanlık Müşaviri Muhsin Açık, katılımcı 200 personele Kamu İhale Kurumu mevzuatındaki değişiklikler ve bu değişiklikler kapsamında hazırlanarak yürürlüğe giren uygulama yönetmelikleri ile Kamu İhale Genel Tebliği’nde yer alan değişiklikler ve bu değişikliklere yönelik uygulamalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Programın açılışında konuşan Adana Vali Yardımcısı ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Ahmet Beyoğlu, kamu kurumu niteliğinde olan kuruluşlar, kamunun denetiminde olan kuruluşlar, kamu kaynağı kullanan kamu kurum ve kuruluşların mal alımı, hizmet alımı, yapım, danışmanlık gibi hizmetleri yerlerine getirirken, ülke içerisinde mer’i olan kanunlara uymak zorunda olduklarını belirtti. 2886 sayılı yasanın 20 yıldan fazla yürürlükte kaldığını ihtiyaçları karşılayamaz hale geldiğini vurgulayan Beyoğlu, “2886 sayılı yasanın ihtiyaçları karşılayamaması, sadece sözleşmeye kadar olan aşamayı düzenlemiş olması, sözleşmeden sonraki döneme yönelik hükümler içermemesi, ayrıca devletin gelirlerinin ve giderlerinin tek kanunda düzenlenmesinin mümkün olmaması ve AB kazanımları ve müktesebatıyla paralel olmaması gerekçesiyle 1 Ocak 2003 tarihinde yürürlüğe giren Kamu İhale Kanunu ve Kamu İhale Sözleşmesi Kanunu, o gün bugündür yaşayan bir kanun olduğundan dolayı sıklıkla revizelere ihtiyaç duymuş. En sonda İş Kanunu’nun kimi maddeleriyle bünyesinde bazı değişiklikler zorunlu kılınmış, bu da sistematik olarak alt hukuk normlarına yansımış.” dedi.

Beyoğlu’nun konuşmasının ardından Grup Başkanı Türkan Zehir ile Başkanlık Müşaviri Muhsin açık tarafından değişiklikler katılımcılara anlatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.