Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak köpekbalığı ağzı 2016’da hizmete girecek

İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan Ilgaz Dağı'ndaki iki tünelin inşaatı hızla devam ediyor. Giriş ve çıkışları ‘köpekbalığı ağzı’ şeklinde projelendirilen, 9 Kasım 2012’de temeli atılan tünelin sağ tüpü 5 bin 300...

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak köpekbalığı ağzı 2016’da hizmete girecek
İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan Ilgaz Dağı'ndaki iki tünelin inşaatı hızla devam ediyor. Giriş ve çıkışları ‘köpekbalığı ağzı’ şeklinde projelendirilen, 9 Kasım 2012’de temeli atılan tünelin sağ tüpü 5 bin 300 metre, sol tüpü ise, 5 bin 370 metre uzunluğundaki, tünelde şimdiye kadar 3 bin metrelik ilerleme sağlandı. Ankara- Kastamonu arasındaki mesafeyi 1,5 saat kısaltacak olan tünel, İnebolu ve Cide sahillerini de Başkent'e yaklaştıracak. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, İl Jandarma Komutanı Yusuf Bayazıt, Ilgaz Kaymakamı Yusuf Güni, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Çevre ve Şehircilik Müdürü Öcal Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, eşliğinde Ilgaz Dağı'nda inşa edilen tünelde incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından basın açıklaması yapan Vali Özcan; “ 9 Kasımda temelini attığımız tüneli 9 ay sonra tekrar ziyaret etme imkânı buldum. Onur, gurur duyacağımız bir proje. Yaklaşık yüzde 60 uzunluk olarak yaklaşmışız ben tüm çalışanlara tebriklerimi sunuyorum. Türkiye'nin gurur projelerinden biridir. Yaklaşık 11 kmlik tünel inşa ediyoruz. Karadeniz’i Kastamonu’dan İç Anadolu’ya ve Akdeniz'e bağlayacak olan önemli bir aksın üzerindeyiz. Hem amortismanı düşündüğümüzde, araç geçişini düşündüğümüzde Türk ekonomisine katkı sağlayacak bir proje." ifadelerini kullandı.

Teknik konularla ilgili bilgilendirme yapan Karayolları Bölge Müdürü Uyar ise; “Ilgaz tüneli çift olarak inşa edilen bir tünel, tünelimizin sağ tüpü 5 bin 300 metre, sol tüpü ise, 5 bin 370 metre uzunluğunda tünelin şu anda yüzde 60 kazı ve destekleme imalatları tamamlanmış durumda. 2015 yılı sonunda tünelimizden ışığı göreceğiz hedefimiz bu. 2016 yılı Nisan ayına kadar tünelimizi tamamen açmış olacağız. Trafiğe açılmış olan tünellerin en uzunu Ilgaz tünelidir. Projesi hazırlanmış tünellerin arasında ise uzunluk bakımından 3. sırada yer almaktadır.” şeklinde konuştu.

Ilgaz Tüneli'nin yılda ülke ekonomisine katkısının 38.2 milyon lira olması bekleniyor.



















En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.