Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İbradılılar ilçeye gelen turistlere hoş geldiniz diyerek şerbet ikram ediyor

Antalya İbradı Belediyesi, eko ve kültür turizmi kapsamında ilçeye gelen turistlere 'hoş geldiniz diyerek' 5 asırlık geleneklerini sürdürerek şerbet ikram ediyorlar. Torosların eteğinde denizden bin metre yükseklikte bulunan Antalya'nın...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İbradılılar ilçeye gelen turistlere hoş geldiniz diyerek şerbet ikram ediyor
Antalya İbradı Belediyesi, eko ve kültür turizmi kapsamında ilçeye gelen turistlere 'hoş geldiniz diyerek' 5 asırlık geleneklerini sürdürerek şerbet ikram ediyorlar.

Torosların eteğinde denizden bin metre yükseklikte bulunan Antalya'nın en küçük ilçesi İbradı, Eynif Ovası, Ormana evleri, yılkı atları, hatıllı ve düğmeli evleri, asırlık kestane ağaçları ve Ürünlü Mahallesi sınırları içinde bulunan su altı mağarası Altınbeşik'le doğal güzelliklerini ülke ve dünya gündemine taşıyor.

Eko ve kültür turizmi kapsamında geçen yıl 25 bin Avrupalı ve İskandinav turistin ziyaret ettiği İbradı'yı bu sene 30 binin üzerinde turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

İbradı'ya eko ve doğal varlıkları tanıma turları kapsamında Antalya merkez, Alanya ve Manavgat ilçelerinden turistler gelerek Ormana'da tarihi hatıllı(harçsız) evlerde kalarak doğa ile baş başa kalıyor.

İbradı Belediyesi Eko Turizmi Uzmanı Tolga Özgüven, İbradı'nın doğal güzelliğiyle Antalya'nın en zengin ve bakir alternatif turizm alanlarından biri olduğunu söyledi. Özgüven, "İbradı'ya gelen yabancı konuklarımıza yöremize özgü aroması olan İbradı şerbeti ikram ediyoruz. Şerbet ikramı 5 asırlık geleneğe sahip. Şerbet ikramı turistlerin hoşuna gidiyor ve bize nasıl yapıldığını soruyorlar. Tanıtımlarla İbradı'yı eko turizminde ülke ve dünya gündemine taşımak istiyoruz." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.