Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Hukuksuz uygulamalar ülkemizi dünyaya rezil ediyor'

BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Türkiye'de hukukun bu kadar ayaklar altına alındığı bir dönemin olmadığını söyledi. 12 Eylül askeri darbe döneminde bile darbenin kudretli generallerinin yargı kararlarına müdahale etmediğini...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Türkiye'de hukukun bu kadar ayaklar altına alındığı bir dönemin olmadığını söyledi. 12 Eylül askeri darbe döneminde bile darbenin kudretli generallerinin yargı kararlarına müdahale etmediğini belirten Çayır, bugün mahkeme kararlarını ise kaç İsmail kaç vakalarının belirlemesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti.

BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,
BBP Genel Başkan Yardımcısı olan ağabeyi Remzi Çayır'ın 12 askeri darbe döneminde Mamak'ta tutuklu kaldığı süreci yakinen bilen biri olarak ülkedeki hukukun darbe dönemlerinden daha kötü olduğunu ifade etti. Sulh ceza hakimliklerinin resmen siyasi iktidarın sopası haline geldiğini belirten Çayır, ülke normalleşme döndüğünde siyasi iktidarın Meclis çoğunluğuna bağlı ihdas ettiği bir nevi İstiklal Mahkemesi ürünü olan sulh ceza hakimlerinde ilk sopayı AK Partililerin yiyeceğini hiçbir zaman unutmamaları gerektiğinin altını çizdi.

İstanbul 32 Asliye Ceza Mahkemesi'nin Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 62 polisin tahliyesiyle ilgili verdiği infazın yerine getirilmemesinin bir hukuk utancı olduğunu belirten Çayır, kararı imzalamayan savcının anayasal bir suç işlediği için yakın bir zamanda en ağır şekilde yargılanacağını kendisinin de çok iyi bildiğini kaydetti.

Çayır, iktidarın, 17-25 Aralık yolsuzluk, rüşvet ve soygun operasyonunu yapan polisler ve yargıçlardan intikam almak için 'cadı avıysa cadı avı' diyerek sulh ceza hakimliklerini hayata geçirdiğini kaydetti. Çayır, "Son olayda da görüldü ki ülkemizde hukuk kalmamıştır. Siyasi iktidarın ihsas ettiği sulh ceza hakimlikleri kapalı devre çalışıyor. Zaten dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir hukuk sistemi yok. Ülkemizde maalesef hukuk kalmamıştır. Hukuksuz uygulamalar ülkemizi dünyaya rezil ediyor. Hukuki güvencenin olmadığı bir ülkede hiç kimse kendini huzur ve güven içinde hissetmez." diye vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.