Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Akyürek: Hopa çizme ile anılamaz

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, "Yaşanan sel felaketinden sonra ilçe esnafı hakkında yapılan spekülatif haberleri hak edecek bir davranış olmamıştır." dedi.Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu...

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2015 20:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2015 20:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Akyürek: Hopa çizme ile anılamaz
Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, "Yaşanan sel felaketinden sonra ilçe esnafı hakkında yapılan spekülatif haberleri hak edecek bir davranış olmamıştır." dedi.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ile Hopa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Küçükali ve Borçka Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eşref Merttürk birlikte yaptığı basın toplantısında, yaşanan sel ve heyelanda dolayı acılarının büyük olduğunu, bu felaket esnasında görev alan AKUT, AFAD, Sahil Güvenlik gibi ilçede görev yapan bütün herkese teşekkür ettiler.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Son zamanlarda basından takip ettiğimiz ve üzülerek ifade edeceğim bir çizme olayı yaşandı. Belki Hopa’nın tarihine geçecek olaydan duyduğum üzüntümüzü dile getirmek istiyorum. Bu olayın doğru olmadığını öğrenince daha da üzüldük. Çizmelerin alış maliyetlerinin marka üzerinden yola çıkıldığında daha farklı fiyata alındığını ve dolayısıyla böyle bir satışın gerçekleşmediğini belgeler üzerinden de görmekteyiz. Bu felaketi asla Hopa esnafı ve halkı fırsata çevirmez ve bizler de buna müsaade etmeyiz. Onun için Hopa halkına, esnafına ve ticaret erbabına çamur atmak isteyenleri ikaz etmek istiyoruz. Yaşadıklarımız büyük bir acı. Maddi ve manevi zararların yanında maalesef 8 vatandaşımızı kaybettik. 3 vatandaşımızda kayıp, arama çalışmaları ekipler tarafından sürdürülüyor. Küçük hesapların peşinden koşmak ne Hopalıların işi ne de ticaretle uğraşanların işidir. Biz ticaret odası olarak kamu kurum ve kuruluşları olarak Hopa’ya gelen yardım, bağış ve ihtiyaç sahiplerine ulaşacak yardımların takipçisi olacağız. Burada her hangi bir şekilde belgesiz, bilgisiz bir başkasına yardım için gelmiş malzemelerin bir başkasına satışı mümkün değildir. Bu konuyu da oda olarak kuracağımız ekiple bundan sonra takip edeceğiz. Bu takip edeceğimiz durum olayın var olduğundan değil yoğun bir yardım akışı var. Bu yardım akışı içerisinde kötü niyetli yurttaşlarımızın başka illerde Hopa adına hesap numarası açıp para topladıklarını duyduk. Odamıza kayıtlı olan üyelerimize cep telefonundan uyarı mesajı gönderdik. Bunlar başka illerde olurken ilçemizde bunun denetimini yapmak, takip etmek ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması gereken mal ve malzemenin de zamanında ulaşmasını sağlamak bizlerin görevleri arasındadır. Aynı zamanda esnaflarımızın bu sıkıntılarını takip edenler birazda esnafımızın düştüğü durumu ve yaşadığı felaketi görseler daha çok memnun olurduk. İki oda olarak esnaflarımızın zarar ziyan tespitlerinin yanında hem bankadaki durumları hem de bundan sonraki çek ve senet ödemeleri üzerinden erteleme, yeniden kredilendirme ve hayatiyetlerinin devam etmesi için elimizden gele çabayı göstermekteyiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.