Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Hocalı katliamını yapanlar eninde sonunda Lahey'de yargılanacaktır"

BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Hocalı katliamının bir soykırım olduğunu söyledi. Aradan 23 yıl geçmesine karşı katliamı işleyenlerin Lahey'de mahkeme karşısına çıkmamasının insanlık adına utanç verici olduğunu belirten...

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 19:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Hocalı katliamını yapanlar eninde sonunda Lahey'de yargılanacaktır"
BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Hocalı katliamının bir soykırım olduğunu söyledi. Aradan 23 yıl geçmesine karşı katliamı işleyenlerin Lahey'de mahkeme karşısına çıkmamasının insanlık adına utanç verici olduğunu belirten Çayır, Avrupa'nın çifte standardının Bosna-Hersek'te olduğu gibi Hocalı'da kendisini gösterdiğini kaydetti.

Ermeni lobisinin, başta ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde etkin faaliyet göstermesi sebebiyle 23 yıldır Hocalı katliamının sorumlularının yargı önüne çıkarılamadığını belirten Çayır, BBP olarak 23 yıl önce dünyanın gözü önünde yapılan bu insanlık dışı soykırımı hiç bir zaman unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti.

Çayır, Hocalı katliamı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Avrupa, söz konusu ölen Müslüman Türk olunca duymadım, görmedim ve işitmedim üç maymununu oynuyor. Hocalı katliamını yapanları lanetliyoruz. Avrupa, açık denizlerde öldürülen fok ve caretta caretta deniz kaplumbağalarına gösterdiği ilgiyi Hocalı'da, Bosna'da ve Çin tarafından öldürülen Uygur Türklerine göstermedi. Hocalı katliamının aydınlatılması ve suçluların cezalandırılmasını istiyoruz. Ermeni hangi oyunu oynarsa oynasın Hocalı'da katliam emrini verenler Lahey'de yargı önünde hesap verecektir. " diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.