Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hoca Ahmet Yesevi Cami’nde ahlak ve edep sohbetleri başladı

Adana'nın Kozan İlçesinin en büyük camisi Hoca Ahmet Yesevi Cami’nde çocuklara yönelik 'Ahlak ve Edep Dersleri' konulu sohbetler başladı. Hoşkadem Camii İmam Hatibi Abdurrahman Yılmaz tarafından her Cumartesi günü ikindi namazı sonrası...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hoca Ahmet Yesevi Cami’nde ahlak ve edep sohbetleri başladı
Adana'nın Kozan İlçesinin en büyük camisi Hoca Ahmet Yesevi Cami’nde çocuklara yönelik 'Ahlak ve Edep Dersleri' konulu sohbetler başladı.

Hoşkadem Camii İmam Hatibi Abdurrahman Yılmaz tarafından her Cumartesi günü ikindi namazı sonrası çocuklara yönelik 15 dakika süreyle 'Ahlak ve Edep Dersleri'verilmeye başlandı. Sohbetin ilkinde konuşan Abdurrahman Yılmaz insanın ruh ve beden güzelliğini anlattı. İnsanı güzel ahlak kadar hiçbir şeyin güzelleştiremeyeceğini anlatan ve Hz. Muhammed’in (sav.)’ın hayatından örnekler veren İmam Hatip Yılmaz, insanın güzel ahlakla hayata başlaması gerektiğini söyledi.

İbadetin insana değer kattığını kaydeden Yılmaz; “Yaş ilerledikçe insanların günahı artmaktadır. Sizler daha küçük yaşta olduğunuz için günahlarınızda yok denecek kadar azdır. Sizler bu yaştan itibaren Allah’a ibadet ederek kıymetinizi artırırsınız. İnsan ibadet yolculuğuna ilk olarak camiden başlamalıdır.” dedi.

Anne ve babanın duasının oldukça önemli olduğunu kaydeden Hoşkadem Camii İmam Hatibi Yılmaz; “Sizler anne ve babalarınızın ellerini öperek ve sözlerini dinleyerek duasını almalısınız. Yine aynı şekilde okulda öğretmeninizin sözünü çok iyi dinlemelisiniz. Ayrıca ailenize ve öğretmeninize kesinlikle yalan söylememelisiniz. Çünkü yalan söylemek büyük günahtır” diye kaydetti.

Güzel ahlak edinmek isteyen bir insanın Peygamber Efendimizin hayatına bakması gerektiğini hatırlatan Abdurrahman Ylımaz; “Günümüzde sporda, fizikte, seste ve daha birçok alanda güzellik yarışması var ancak ahlak güzelliği yarışması neden yok? Şunu unutmayalım ki ahlak olmadan huzur olmaz, sizler ne kadar güzel kıyafetler ile donatılmış olsanız bile güzel bir ahlaka sahip değilseniz içinde bulunduğunuz toplumda kıymetiniz az olur. Eğer sizler güzel ahlaklı ve terbiyeli iseniz cennette yıkanırsınız veya güzel bir ahlakınız ve terbiyeniz yok ise cehennemde ateş ile yıkanırsınız” şeklinde kaydetti. Yılmaz konuşmalarının sonunda İnsanların Allah’ın emir ve yasaklarına uymadığı müddetçe terbiyeli olamayacağını belirtti.

Hoşkadem Camii İmam Hatibi Abdurrahman Yılmaz tarafından Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde verilen “Ahlak ve Edep Dersleri” sohbete cami cemaati ve mahalleli çocuklar katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.