Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hıristiyan Demokratlar Hamburg’da büyük yenilginin ardından değişim başladı

Hamburg’daki eyalet parlamento seçimlerinde yüzde 15,9 ile tarihi bir yenilgi alan Hıristiyan Demokrat Birlik’te (CDU) değişim başladı. Seçimlere başbakan adayı olarak giren Dietrich Wersich’in yeniden aday olmaması üzerine Meclis Grup Başkanlığı’na...

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 19:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hamburg’daki eyalet parlamento seçimlerinde yüzde 15,9 ile tarihi bir yenilgi alan Hıristiyan Demokrat Birlik’te (CDU) değişim başladı.

Seçimlere başbakan adayı olarak giren Dietrich Wersich’in yeniden aday olmaması üzerine Meclis Grup Başkanlığı’na André Trepoll seçildi. 20 üyeden 19 oy alarak seçilen iki çocuk babası hukukçu, 2004 yılından beri Hamburg Eyalet Meclisi’nin üyesi.

İki yıl önce gençlik dairesinin gözetiminde olduğu sırada ailesinin yanında ölen üç yaşındaki Yağmur için kurulan meclis komisyonuna başkanlık yapan Trepoll, “Bana güven duyarak seçtiğiniz için çok mutluyum. Önümüzdeki dönemde diğer partilere oranla farklı olacağız. Geçmiş dönemde bu biraz ihmal edildi. Özellikle ekonomi ve iç güvenlik konularında sesimiz duyulacak.” dedi.

Başbakan adayı olarak başarısızlığın sorumlusu olarak görülen Dietrich Wersich ise önümüzdeki dönem meclis başkan yardımcısı olarak görev yapacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.