Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hıristiyan Demokrat Partili vekiller ‘ithal imama’ karşı

Avusturya’da İslam Yasası’nın çıkmasının ardından Almanya’da da son haftalarda artan ‘ithal imam’ tartışması Kuzey Ren Vestfalya (KRV) gündemine de girdi. Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) KRV Başkanı Armin Laschet'in "Bu...

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2015 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2015 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avusturya’da İslam Yasası’nın çıkmasının ardından Almanya’da da son haftalarda artan ‘ithal imam’ tartışması Kuzey Ren Vestfalya (KRV) gündemine de girdi. Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) KRV Başkanı Armin Laschet'in "Bu konuyu tartışmanın zamanı değil." açıklamasının hemen ardından partisinden ikisi federal ikisi eyalet dört milletvekili basın bildirisi yayınladı. CDU’nun KRV milletvekili Serap Güler’in de içinde bulunduğu dört vekilin açıklamasında dil ile dinin birlikteliğine atıf yapıldı.

Federal milletvekilleri Günter Krings, Jens Spahn ile eyalet milletvekilleri Serap Güler ile Thomas Kufen’in yaptığı açıklamada Türkiye’den imam göndermenin ‘misafir işçi’ zamanından kaldığını, bu mantığın kendisini yenilediğini fakat 'imam ithal etme' mantığının kendisini yenileyemediği ifade edildi. Türkiye’den getirilen imamların buranın ne kültürünü ne de dilini bildikleri vurgulanarak bunun ne dini çalışmalara ne de uyuma herhangi bir katkısının olamayacağı öne sürüldü. Açıklamada dil ve kültür bilmeyen imamların gençlere ‘nefret vaizi’ Pierre Vogel ve Sven Lau’dan daha çekici gelemeyeceklerinin altı çizildi.

Bu konuda “Müslümanların özellikle de gençlerin gündelik hayatını bilen ve dillerini konuşan imam ya da İslam din dersi öğretmeni hayatın içinden vaaz verir ve eğitebilir.” denildi. Vekiller bunun için İslam teolojisinin üniversitelerde yerleşmesinin sağlanmasını da isteyerek, Kuran’ın 21. yüzyıla uygun yorumlanmasını istediler.

CDU’lu vekiller açıklamasında ayrıca ‘Müslümanlar Almanya’ya aittir’ vurgusu yaptıktan sonra ‘Hangi İslam?’ sorusu ilede aşırılığı temsil eden İslam’ın buraya ait olmadığına vurgu yaptı. Kamuoyuna yapılan duyuruda burada yaşayan Müslümanların demokratik düzene ve ülke anayasasına bağlılıklarına değinilerek İslam’ı aşırı fikirlerle yorumlayanların ortaya koyduğu örnek ile bütün Müslümanlara karşı önyargı oluşturdukları ifade edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.