Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hidayet Karaca'nın tutuklanması Yozgat’ta protesto edildi

Özgür medya kuruluşlarına yönelik polis baskınında gözaltına alınan ve 6 gün süren gözaltı süresi sonrası tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’ya Yozgatlılar destek olmak için adliye önünde toplanarak tutuklanma...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hidayet Karaca'nın tutuklanması Yozgat’ta protesto edildi
Özgür medya kuruluşlarına yönelik polis baskınında gözaltına alınan ve 6 gün süren gözaltı süresi sonrası tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’ya Yozgatlılar destek olmak için adliye önünde toplanarak tutuklanma kararını protesto etti.
Yozgat Adliye Sarayı önünde toplanan sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar, medya kuruluşlarına yönelik operasyonu ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın tutuklanmasına tepki gösterdi.
Adliye önünde toplanan kalabalık grup sık sık Hidayet Karaca lehine sloganlar atarak Karaca’nın tutuklanmasının Türk demokrasi tarihine geçecek kara bir leke olduğunu ifade etti.
Fatih Yılmazer, isimli vatandaş, STV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın tutuklanmasının dmokrasiye ve basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbe olduğunu ifade etti. Yılmazer, "Özgür medya kuruluşlarına yönelik 14 Aralık’ta yapılan polis baskını ülkenin imajını tüm dünya ülkelerine kötülemiştir. Bir diziden yola çıkılarak gözaltıların ve tutuklanmaların yapılması çok vahim bir tabloyu ve özgür medyayı korkutmak, sindirmek maksatlı yapıldığını ortaya çıkarmıştır. Öyle ise ülkemizdeki diğer dizilerin yapımcılarını, senaristlerini de göazltına alın tutuklayın. İnşallah tez zamanda adalet tecelli ederde Hidayet Karaca ve diğer tutuklular serbest bırakılır."dedi.
Diğer vatandaşlarda benzer ifadeler kullanarak suçsuz bir şekilde tutuklanan Hidayet Karaca’nın biran önce serbest bırakılması gerektiğini ifade ettiler.
Konuşmaların ardından kalabalık grup Hidayet Karaca, lehine sloganlar atarak adliyeden ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.