Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hessen’de muhalefet koalisyon için 3. kez masaya oturuyor

Almanya'nın Hessen eyaletinde koalisyon pazarlıkları sürüyor. Muhalefetteki Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve Sol Parti, üçlü bir koalisyon hükümeti için 3. kez pazarlık masasına oturuyor.Almanya’nın Hessen eyaletinde 22 Eylül’de yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'nın Hessen eyaletinde koalisyon pazarlıkları sürüyor. Muhalefetteki Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve Sol Parti, üçlü bir koalisyon hükümeti için 3. kez pazarlık masasına oturuyor.

Almanya’nın Hessen eyaletinde 22 Eylül’de yapılan seçimlerden sonra koalisyon pazarlıkları sürüyor. Hafta başında Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ve Yeşiller 3. kez masaya oturmuş ancak anlaşamamışlardı. Şimdi ise muhalefette bulunan partilerden Sosyal Demokratlar (SPD), Yeşiller ve Sol Parti, üçlü bir koalisyon hükümeti kurmak için bir araya gelecek.

Bugün yapılacak 3. tur görüşmelerde tarafların özellikle finans ve Frankfurt havalimanı konusunu ele alması bekleniyor. Söz konusu partiler, eğitim, istihdam ve enerji konularında birbirlerine yakın politikalar izliyor. Ancak mali konular ve Frankfurt havalimanının statüsü partiler arasında ayrılığa yol açıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.