Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hessen’de koalisyon görüşmeleri 4. turuna girdi

Almanya’nın Hessen eyaletinde koalisyon pazarlıklarının 3. turundan da netice alınamazken, Hıristiyan Demokratlar ve Yeşiller 4. turda da görüşmelere devam edeceklerini açıkladı. Taraflar Frankfurt havalimanı konusunda yine anlaşamadı.Almanya’nın...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’nın Hessen eyaletinde koalisyon pazarlıklarının 3. turundan da netice alınamazken, Hıristiyan Demokratlar ve Yeşiller 4. turda da görüşmelere devam edeceklerini açıkladı. Taraflar Frankfurt havalimanı konusunda yine anlaşamadı.

Almanya’nın Hessen eyaletinde 22 Eylül’de yapılan seçimlerden sonra koalisyon hükümeti kurmak için siyasi partiler görüşmelerini sürdürüyor. Hiçbir partinin mutlak çoğunluğu sağlayamadığı seçimlerde hükümet koalisyonla kurulacak. Bir kez daha masaya oturan Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ve Yeşiller Partisi 3. tur görüşmelerde de anlaşma sağlayamadı.

Taraflar Frankfurt havalimanının statüsü konusunda herhangi bir ilerleme kaydedemedi. Yeşiller, havalimanının 3. pistine karşı çıkıyor, gece uçuş yasağı süresinin artırılmasını istiyor. CDU ise ülkenin en büyük havalimanının aynı zamanda bölgenin en büyük “işvereni” konumunda olduğunu savunuyor ve genişletilmesini istiyor.

Koalisyon görüşmeleri sonrası açıklama yapan CDU lideri ve görevdeki Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, “yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini” söyledi. Yeşillerin Hessen Teşkilatı Başkanı Tarık Al-Wazir ise “görüşmeler derinleştikçe ayrılık noktalarının netleştiğini” kaydetti. Ancak koalisyon pazarlıklarının süreceğini vurguladı. Taraflar, 12 Kasım’da yeniden masaya oturma konusunda fikir birliğine vardı.

Öte yandan eyaletteki diğer koalisyon ihtimalleri için de pazarlıklar sürüyor. Sosyal Demokratlar (SPD), Yeşiller ve Sol Parti cuma günü üçlü hükümeti görüşecek. CDU ve SPD ise büyük koalisyon için 6 Kasım’da masaya oturacak.

Hessen’de yılan hikayesine dönen koalisyon pazarlıklarının yıl sonuna kadar süreceği tahmin ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.