Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Her yaşa farklı müzik aleti öğretilmeli'

Samsun’un Çarşamba ilçesinde müzik öğretmenliği yapan Mehmet Orhan, her yaş grubuna farklı müzik aletinin öğretilmesinin daha doğru olduğunu söyledi. Okulların kapanmasından sonra anne ve babaların çocuklarını bir müzik aleti çalabilmeleri...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Her yaşa farklı müzik aleti öğretilmeli'
Samsun’un Çarşamba ilçesinde müzik öğretmenliği yapan Mehmet Orhan, her yaş grubuna farklı müzik aletinin öğretilmesinin daha doğru olduğunu söyledi.

Okulların kapanmasından sonra anne ve babaların çocuklarını bir müzik aleti çalabilmeleri için yönlendirmelerinin daha fazla olduğunu hatırlatan müzik öğretmeni Mehmet Orhan bu yönlendirmenin çok güzel olduğunu fakat her yaşa göre ayrı çalınabilecek müzik aletlerinin bilinmesi gerektiğini ifade etti.
12 yıldır özel olarak müzikle ilgilendiğini söyleyen Mehmet Orhan, "Bu güne kadar 300’e yakın öğrencime özel olarak bir müzik aletini çalabilmesini sağladım.” dedi. 5 yaşından sonra her çocuğun enstrümantal öğrenilebileceğinin altını çizen Orhan, "Fakat her müzik aletinde virtüöz olmak yani en iyisi olabilmek çok çaba gerektirir. Eğer bir müzik aletinden başlanmak isteniyorsa öncelikle ritm grubu enstrümantaller öneriyorum. Çünkü müziğin omurgası ritmidir. Bu aletlere örnek olarak tan bateri, zil ve davulu verebilirim.” diye konuştu. Orhan yaş gruplarına göre müzik aletleri önerilerini de şöyle sıraladı; “10 ile 11 yaşlarına Gitar ve Keman’ı; 5,6 yaş grubuna Piyano ve Bateri’yi; 9,10 yaşlarına Bağlama’yı; 12 yaş grubuna Ney’i; 14, 15 yaş üzerine Klarnet’i, öneriyorum. Özellikle Yan Flüt için büyüklere çocuklarına erken yaşta başlatmalarını istemiyorum. Yan Flüt için 17, 18 yaşından sonrayı öneriyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.