Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP Mudanya ilçe teşkilatının açılışı gerilimli geçti

Bursa’nın Mudanya ilçesinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Örgütü’nün açılışı gerilimli geçti. Mudanya’daki diğer siyasi partilerin bulunduğu Yeni Belediye İş Merkezi’nde belediyeden yer kiralayan HDP’lilerin açılış...

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2015 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2015 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP Mudanya ilçe teşkilatının açılışı gerilimli geçti
Bursa’nın Mudanya ilçesinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Örgütü’nün açılışı gerilimli geçti. Mudanya’daki diğer siyasi partilerin bulunduğu Yeni Belediye İş Merkezi’nde belediyeden yer kiralayan HDP’lilerin açılış konuşmaları sırasında Mudanya Ülkü Ocakları’ndaki gençler protesto gösterisi yaparak HDP ve PKK aleyhine sloganlar attı.

HDP’nin halaylar eşliğinde açılışını gerçekleştirdiği Mudanya İlçe Örgütü’nün bulunduğu Yeni Belediye İş Merkezi önünde geniş güvenlik önlemleri alan polis ve Çevik Kuvvet ekipleri, binanın olduğu alanda caddenin giriş ve çıkışlarını tuttu. HDP Bursa Milletvekili adayları ile ilçeye otobüsle gelen İl Başkanı Yüksel Akgün, 30 yıllık Kürt siyasetine dayanan kadın ve gençlerin desteğiyle HDP ağacının her yerde büyüdüğünü belirterek, "Bu büyüme birilerini rahatsız ediyor ama eşitliği istemeyen bölücüdür." dedi.

Daha sonra söz alan HDP Mudanya ilçe eş başkanları Azra Güllüpınar ile Halis Şanlı’nın konuşmaları sırasında, ilçede sabaha karşı parti bayraklarını indirmeye çalışıldığını öne sürmesi ve gruba 'hainler' diyerek seslenmesi gerilimi artırdı. Aynı binada bulunan MHP’li gençler ile Ülkü Ocakları’ndaki gençler açılışın olduğu alana yürümek isteyince Çevik Kuvvet, protesto edenleri geçirmedi.

Polisin grubu dağıtmak isteme çabaları sırasında tekbir getirerek ‘Kahrolsun PKK’ sloganları atan gençler, İstiklal Marşı okudu. Açılışın ardından ilçeden ayrılan HDP otobüsünün ardından gençler, Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Altılar ile MHP İlçe Başkanı Yüksel Kesen ile birlikte Atatürk Anıtı önünde yemin etti.

MHP: ÇANAK TUTANLAR DÜŞÜNSÜN

MHP Mudanya İlçe Başkanı Yüksel Kesen, HDP’nin Mudanya’da açılmasına çanak tutanları vicdanlarıyla baş başa bıraktığını ifade ederek, yaşananları ‘rezalet’ olarak nitelendirdi. Türkiye Cumhuriyeti devletini ve bayrağını kabul etmeyen kişilerin ilçede bu siyasi oluşumu yürütebilmelerinin zor olduğunu öne süren Kesen, "Yaşanacak olaylardan birileri sorumludur. Biz bu yapılanları kınıyoruz. Onlarla dövüş ortamına izin vermeyeceğiz ama ilgililer de önlemini almalıdırlar." dedi. Kesen, sıkıntının sadece ülkücü gençlerin sıkıntısı olarak algılanmaması gerektiğini belirterek, Mudanyalıların da olaylara sahip çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.