Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvanlara ilk yardımın nasıl yapılacağı anlatıldı

Ankara’nın Polatlı ilçesinde hayvanseverlere, hayvanlara nasıl ilk yardım yapılacağı anlatıldı. İlçede ilk kez gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, kaza anında hayvanlara nasıl müdahele edileceği hakkında bilgi aktarıldı....

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hayvanlara ilk yardımın nasıl yapılacağı anlatıldı
Ankara’nın Polatlı ilçesinde hayvanseverlere, hayvanlara nasıl ilk yardım yapılacağı anlatıldı. İlçede ilk kez gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, kaza anında hayvanlara nasıl müdahele edileceği hakkında bilgi aktarıldı.

Proje ile hayvanlara ait bir hayvan ambulansının olduğu, sağlık masraflarının trafik sigortasından karşılandığı gibi konulara dikkat çekildi. Sivil düşün AB Programı desteği ile gerçekleştirilen programda; eğitime katılan 25 kişiye bir günlük eğitim verildi. Proje sorumlusu Musa Tokmak, amaçlarının olabildiğince çok canlının canını kurtarmak olduğunu söyledi. Tokmak, hayvanlara ilk yardım konusunun çok bilinmediğini aktardı. Bilgilendirme toplantısında elde edilen fikirlerin bir kitapçık haline getirileceğini belirten Tokmak, kitapçıkların ülke genelinde oda, dernek, vakıf gibi kuruluşlara dağıtılacağını ifade etti.

‘Hayvanlara ilk yardım’ konusunun ülke genelinde farkındalık oluşturması için uğraştıklarını dile getiren Musa Tokmak, “İnsanların, özellikle otobanda, yollarda hayvan kazalarında ne yapması gerektiğini, ilgili kurumları, telefon numaralarını bu projenin sonunda aktarmak istiyoruz. İlk yardım tekniklerini öğrenecekler veya hayvanların hukuki haklarını bilerek herhangi bir olay karşısında insanların üçüncü kişi olarak tutumlarını öğrencekler. İnsanlar şunu bilmiyor; nasıl insanlar kaza yaptığı zaman kazaya karşı sigortalı oluyorsa, hayvanlar da aynı şekilde sigortalı. İnsanlarımız hayvanlara çarptığı zaman kaçıp gidiyorlar. En başta maddiyat yönünden çekiniyorlar. Ben bunu bir veteriner hekime götürürken hesabını yaptıkları için can daha ikinci planda kalıyor. Bizim amacımız bunlara dikkat çekmek. Olabildiğince çok canlının canını kurtarmak.” dedi. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.