Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayırseverler 146 kişilik üniversite yurdu yaptırıyor

Kayseri’nin önemli kuruluşlarından Özkoyuncu Madencilik’in ortaklarından Koyuncu ve Özderici aileleri ortaklıklarını hayırseverlikte de sürdürerek, Vali Orhan Düzgün ile Yeşilhisar ilçesinde Erciyes Üniversitesi’ne ait arsa üzerinde...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hayırseverler 146 kişilik üniversite yurdu yaptırıyor
Kayseri’nin önemli kuruluşlarından Özkoyuncu Madencilik’in ortaklarından Koyuncu ve Özderici aileleri ortaklıklarını hayırseverlikte de sürdürerek, Vali Orhan Düzgün ile Yeşilhisar ilçesinde Erciyes Üniversitesi’ne ait arsa üzerinde 146 kişilik yurt binası yapımına ilişkin protokol imzaladı.

Kayseri Valiliği’nde düzenlenen protokol imza törenine Özkoyuncu Madencilik’in ortaklarından hayırseverler Ahmet Koyuncu ve Ali Burçin Özderici, Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Abdulhakim Coşkun, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Yeşilhisar Kaymakamı Mustafa Gözlet, Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz ile Yeşilhisar Belediyesi Meclis Üyeleri ve Özkoyuncu Madencilik yöneticileri katıldı.

Vali Düzgün, protokol imza töreninde, Kayseri’nin geleneklerinden biri olan hayırseverlikle ilgili bir törende daha bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Düzgün, hayırseverliğin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, şunları kaydetti; “Biliyorsunuz ‘Mal, canın yongasıdır’ derler. Bazılarını görüyoruz ki çok küçük hayırlardan bile imtina ediyorlar. Sizler veriyorsunuz, Allah da sizlere veriyor. O vermenin de lezzetini, hazzını tatmış durumdasınız ki vermekten kaçınmıyorsunuz. Allah da sizlerin bereketini, kazancını artırıyor.”

Yaptırılacak öğrenci yurdunda yetişecek bir çocuğun gelecekte belki Türkiye’nin yönetiminde, ekonomisinde önemli yerlere gelebileceğini belirten Vali Düzgün, yapılan bu hayır ile eğitimlerini sürdürmek isteyen çocuklara fırsat sunulduğunu ifade etti. Vali Düzgün, hayırsever Koyuncu ve Özderici aileleri ile daha önce de hayır işlerinde bir araya geldiklerini hatırlatarak, bugüne kadar gerçekleştirmiş oldukları hayırlardan dolayı teşekkür etti.

Hayırseverler Ahmet Koyuncu ve Ali Burçin Özderici de yapılacak olan öğrenci yurdunun bölgeye hayırlı olmasını dileyerek, bu yurtlarda yetişecek öğrencilerin gelenekleri, görenekleri yaşatıp, bölgeden ilham almaları ve Türkiye’de önemli vazifelerde üstlenmesi temennisinde bulundular.

Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz ise Yeşilhisar’ı eğitim ve sosyal yönden destekleyen hayırseverlere teşekkür ederek, Özkoyuncu Ailesi’nin bölgeye sağladığı katkıya işaret etti.

Konuşmaların ardından Erciyes Üniversitesi’ne ait arsa üzerinde yaptırılacak 146 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdunun yapımına ilişkin protokole Vali Düzgün, Özkoyuncu Madencilik’in ortaklarından hayırseverler Ahmet Koyuncu ve Ali Burçin Özderici ile Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Abdulhakim Coşkun birlikte imza koydu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.