Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamurpet Gölü'ne 15 bin sazan yavrusu bırakıldı

Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürlüğü tarafından Hamurpet Gölü'ne 15 bin sazan yavrusu bırakıldı. Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürü Hakan Akgün, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi balıkçılığının...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hamurpet Gölü'ne 15 bin sazan yavrusu bırakıldı
Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürlüğü tarafından Hamurpet Gölü'ne 15 bin sazan yavrusu bırakıldı.
Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürü Hakan Akgün, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi balıkçılığının sorunlarına ilişkin araştırma yaparak sorunlara çözüm ürettiklerini belirterek, "Sorumluluk sahamız iç sularında balık stokları gün geçtikçe azalıyor ve geçimini balıkçılıktan sağlayan kesimin gelir düzeyi düşüyor. Balık stokların azalmasına paralel olarak halkımızın tüketim alışkanlıkları da değişiyor. Bugüne kadar yaptığımız çalışma ve araştırmalar neticesinde Muş ili Hamurpet Gölü sazan popülâsyonlarında büyük düşüşler yaşandığını tespit ettik. Bu durum karşısında ilk etapda 15 bin sazan yavrusunu gölün sazan stoğunu takviye amacıyla göle bıraktık. Bu çalışmayla yöre halkının sosyoekonomik yönden gelişmesi ve balık avcılığının doğru metodlarla uygulanabilmesi için çeşitli eğitim ve tanıtım toplantılarımız devam edecek. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzle ortaklaşa düzenlenebilecek her türlü organizasyonla Elazığ’da düzenlenen toplantılara yörede balıkçılık ve su ürünleri ile ilgilenen şahıs ve yetkilileri bekliyoruz.Bu tür toplantı ve organizasyonlara katılım faydalı olacaktır.

Hamurpet Gölü'ne sazan takviye çalışmasına, Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürü Hakan Akgün, Su Ürünleri Mühendisi Selami Arca, Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Metin Sevim, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yüksel Akman, il müdürlüğü teknik elamanları ve balıkçılar katıldı. Balıkçılar tarafından gelen misafirlere gölde avlanan balıklar ızgara yapılarak ikram edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.