Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamburg, radikallerle mücadelede Müslüman kuruluşları arkasına aldı

Aşağı Saksonya’dan sonra Hamburg Eyalet Hükümeti radikal gruplarla mücadele etmek amacıyla proje hazırladı. 1,1 Milyon Euro tutarında maddi destek ayrılan proje ile gençlere, ailelerine ve pedagoglara şiddete karşı yardım amaçlanıyor....

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2014 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2014 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aşağı Saksonya’dan sonra Hamburg Eyalet Hükümeti radikal gruplarla mücadele etmek amacıyla proje hazırladı. 1,1 Milyon Euro tutarında maddi destek ayrılan proje ile gençlere, ailelerine ve pedagoglara şiddete karşı yardım amaçlanıyor.

Sosyal İşler, İçişleri ve Eğitim bakanlığının yanı sıra Hamburg Mitte Belediyesi, kentte faaliyet gösteren DİTİB, VIKZ, Şura ve Alevi derneklerinden oluşan Müslümanlara yönelik kuruluşların desteği ile hazırlanan proje yine bu kurumların desteği ile yürütülecek.

Mücadele kapsamında okul, anaokulu ve kreşler gibi sosyal alanlarda görev yapanların eğitilmesi planlanıyor. Şu anda mağdur ailelere danışmanlık hizmeti veren kurumun önümüzdeki ayından itibaren personel sayısının artması planlanırken, 2015 yılından itibaren seyyar bir danışma merkezi uygulaması başlatılacak. Buna ek olarak dini radikalleşmeden vazgeçirmek için network oluşturulacak.

Proje ile ilgili açıklamada bulunan Hamburg Sosyal İşler Bakanı Detlef Scheele din kaynaklı radikalleşmenin Müslümanlarla sınırlı olmadığına dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.