Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamam, kültür merkezi oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildikten sonra Kültür Merkezi olarak Yıldırım’a kazandırılan İncirli Hamamı, ilçede kültür ve sanatın kalbinin attığı yer oldu.Kaderine terk edilmişken, restore edilerek yaşayan bir...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hamam, kültür merkezi oldu
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildikten sonra Kültür Merkezi olarak Yıldırım’a kazandırılan İncirli Hamamı, ilçede kültür ve sanatın kalbinin attığı yer oldu.

Kaderine terk edilmişken, restore edilerek yaşayan bir mekan haline getirilen İncirli Kültür Merkezi, farklı kültürel ve sanatsal etkinliklerle Yıldırımlılara ev sahipliği yapıyor. Türk Tasavvuf musikisi sanatçısı Mesut Yavaş, İncirli Kültür Merkezi´nde her hafta verdiği ücretsiz konserlerle gönüllerde taht kuruyor. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği konserlerde sema gösterileri de beğeniyle izleniyor.

Gölge oyunun yeni adresi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen İncirli Kültür Merkezi her pazartesi düzenlenen ücretsiz gösterilerle özellikle yeni nesli Karagöz- Hacivat kültürüyle buluşturuyor. Gölge oyunu etkinliklerinin ilk konukları Şerif Artış İlköğretim Okulu öğrencileri oldu. Karagöz ve Hacivat’ın hikayelerinin anlatıldığı etkinlikteki, gölge oyunu gösteresi öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

İncirli Kültür Merkezi aynı zamanda sinemanın da seçkin örneklerini izleyiciyle buluşturuyor. Sinemayı gençlerle buluşturan etkinlik kapsamında BTSO İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Aamir Khan&Amole Gupte´nin yönetmenliğini üstlendiği ve kült filmler arasına giren 'Yerdeki Yıldızlar' adlı filmi izledi. Okullardan gelecek taleplere göre sinema gösterimleri de periyodik olarak düzenlenecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.