Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hakkari'de, Cumhuriyet Bayramı'na coşkulu kutlama

Hakkari'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.Kutlamalar Hakkari Valisi Necmettin Kalkan'ın tebrikleri makamında kabul etmesiyle başladı. Ardından Şehir Stadyumu'nda devam eden kutlamalara Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkari'de, Cumhuriyet Bayramı'na coşkulu kutlama
Hakkari'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.
Kutlamalar Hakkari Valisi Necmettin Kalkan'ın tebrikleri makamında kabul etmesiyle başladı. Ardından Şehir Stadyumu'nda devam eden kutlamalara Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Askeri erkan, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak, cumhuriyet sistemine geçiş, ülkenin birlik ve beraberliğine değindi.
Ardından Anadolu Lisesi öğrencilerinden Sayıme Taş, Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Tahir Gök, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Esat Aydemir, Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirler okudu. Artvin ve Kars'tan gelen halk oyunları ekiplerinin birbirinden güzel oyunlarıyla devam eden kutlamalar, Hakkari Ticaret Meslek Lisesi halk oyunlarının gösterisi, ve geçiş töreni ile sona erdi.
Törenlere, BDP'li Hakkari Belediyesi'nden hiçbir yetkilinin katılmaması dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.