Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hakkari Valisi Yakup Canbolat göreve başladı

Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Necmettin Kalkan'ın yerine Hakkari Valiliğine atanan Yakup Canbolat şehre gelerek görevine başladı.Van'dan karayolu ile Hakkari'ye gelen Vali Yakup Canbolat, valilik binası önünde çiçeklerle karşılandı....

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkari Valisi Yakup Canbolat göreve başladı
Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Necmettin Kalkan'ın yerine Hakkari Valiliğine atanan Yakup Canbolat şehre gelerek görevine başladı.

Van'dan karayolu ile Hakkari'ye gelen Vali Yakup Canbolat, valilik binası önünde çiçeklerle karşılandı. Canbolat; burada kendisini karşılayan Vali Yardımcıları Cengiz Erdem Cumhur Duran, Hüseyin Sayın, Mustafa Temiz, Hakkari Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, ilçe kaymakamları ve kurum amirleri ile tek tek tokalaştı.

Vali Canbolat, Hakkari'de kırmızı halı ve polis mangası ile karşılanmayan ilk vali oldu. Makamına geçen Vali Canbolat, burada bir süre kendisini karşılamaya gelenlerle görüştü, daha sonra da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Hakkari iline vali olarak atanmaktan büyük bir onur duyduğumu ifade etmek istiyorum." diyerek sözlerine başlayan Canbolat, Hakkari'de görev yapacağı süre dahilinde adil, güvenli ve huzurlu bir yaşam ortamı sağlamayı, temel hak ve özgürlükleri esas alan eğitim ve sağlık gibi sorunlu olan alanlar başta olmak üzere temel kamu hizmetlerinin etkin bir şekliyle Hakkari'deki bütün vatandaşlara eşit, adil ve tarafsız olarak ulaştırılması noktasında elinden gelen her türlü gayreti göstereceğini söyledi.

İnsan odaklı bir çalışmayı esas alacaklarının altını çizen Vali Canbolat, "Bu çalışma esnasında vatandaş odaklı bir çalışmamız olacak. İnsan haklarına bağlı, demokrasiye bağlı şeffaf hesap verebilir bir anlayışla ve vatandaşına ulaşan, elini uzatan ve vatandaşın arasında olan bir devlet anlayışı içerisinde çalışacağız. Bu noktada valiliğimizce bu hizmetleri yürütürken bu bölgede görev yapan bütün kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan mesai arkadaşlarımı, milletvekillerimizi, il genel meclis üyelerimizin, siyasi parti temsilcilerimizin, muhtarlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve siz değerli basın mensuplarının tecrübelerinden fikirlerinden ve görüşlerinden faydalanmayı arzu etmekteyiz. Ortak akıl dediğimiz aklı çalıştırarak Hakkarilimizin temel sorunlarının ve ihtiyaçlarının çözümü noktasında hep birlikte çalışmayı sizlere taahhüt ediyoruz. Kapımız bu devletin kapısı, herkese her zaman açık olacaktır. Taleplerinizi her halükarda bizlere rahatlıkla iletebilirsiniz. Bu talepleriniz hukuk ölçüsü içerisinde dikkate alarak mutlaka gereği yapılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın Bu duygu ve düşüncelerle Hakkari ilimizin bize gönlünü açmasını, kendini açmasını arzu ediyoruz. Vatandaşlarımızın bizleri görmesini, bizlerle beraber çalışmasını arzu ediyoruz ve biz onların yanında her zaman olacağız. Bizim kapımız onlara her zaman açık olacak. Necmettin Kalkan Bey ve bu bölgede görev yapmış tüm valilerimize teşekkür ediyoruz. Tüm kamu ve kuruluşlarda görev yapan ve hizmet etmiş olan Hakkarimize hizmet etmiş olan görevlilerimize teşekkür ediyorum ve siz değerli basın mensuplarına ise şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.