Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hakkari balı uluslararası yarışmada ikincilik ödülünü aldı

Uluslararası Arıcılık Kongresi kapsamında düzenlenen Uluslararası Bal Yarışması’nda Hakkari'den üreticilerin yer aldığı 29 bal üreticisinin ürünleri değerlendirildi. Ballar, 'Poliflora', 'Monoflora' ve 'Salgı Balı' olmak üzere...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2015 20:03
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2015 20:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkari balı uluslararası yarışmada ikincilik ödülünü aldı
Uluslararası Arıcılık Kongresi kapsamında düzenlenen Uluslararası Bal Yarışması’nda Hakkari'den üreticilerin yer aldığı 29 bal üreticisinin ürünleri değerlendirildi. Ballar, 'Poliflora', 'Monoflora' ve 'Salgı Balı' olmak üzere 3 farklı kategoride ele alındı.

İTÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümleri, İstanbul Kalkınma Ajansı, Selanik Aristotle Üniversitesi Tarım Fakültesi ve CRA-API (Honey Bee and Silkworm Unit of the Council for Research and Experimentation in Agriculture) iş birliğiyle 'Kovandan Sofraya 2015 - Uluslararası Arı Ürünlerinin Gıda Güvenliği ve Otantisitesi Kongresi' 21-22 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirildi.

Yarışmaya katılan bal üreticisi ‘Nehr-i Şemdinli Bal’ sahibi Sait Erçin, poliflora kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü. İl Müdürü Mehmet Yıldırım Uluslararası Bal Yarışmasında poliflora kategorisinde ikincilik elde eden Sait Erçin’i başarılarından dolayı kutlayarak en kaliteli bal yarışmasında ikincilik ödülü plaketini takdim etti. İl Müdürü Mehmet Yıldırım son yıllarda ilde arıcılığı geliştirmek amacıyla büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, bu tür başarıların arıcılığa olan talebi ve dolaylı olarak bal üretimini artıracağını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.