Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürsu’da afetzade çiftçilere TARSİM'den 20 milyonluk destek

Bursa Gürsu Tarım Hayvancılık ve Gıda Müdürü Yahya Işık, yaşanan doğal afetleri sonrasında TARSİM sayesinde çiftçilere zararlarından dolayı 20 milyonluk bir ödeme yapıldığını açıkladı. Gürsu Tarım Hayvancılık ve Gıda Müdürlüğü...

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gürsu’da afetzade çiftçilere TARSİM'den 20 milyonluk destek
Bursa Gürsu Tarım Hayvancılık ve Gıda Müdürü Yahya Işık, yaşanan doğal afetleri sonrasında TARSİM sayesinde çiftçilere zararlarından dolayı 20 milyonluk bir ödeme yapıldığını açıkladı.

Gürsu Tarım Hayvancılık ve Gıda Müdürlüğü teknik elemanları çiftçilere TARSİM sigortasını anlattı. Gürsu Ovası'nın çevre felaketleri nedeni ile zor bir yıl atlattığını vurgulayan ilçe müdürü Yahya Işık, TARSİM sayesinde çiftçilere zararlarından dolayı 20 milyonluk bir ödeminin yapıldığını açıkladı.
2015 yılı içindeki olası tehlikelere dikkat çeken TARSİM Bölge Müdürü H. Ali Taşdemir, ÇSK üye çiftçilerin sigorta yapma sansı bulunduğunu, Ziraat Odasına mutlaka kayıtlarını yenilemelerini gerekliliğini de söyledi. Gürsu Ziraat Bankası Şube Müdürü Bulut Dadaş, Köy Muhtarları ve Köy Tarım kooparatif başkanları ile çiftçiler "tarım sigortaları sistemlerini" dikkatlice dinledi. Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, TARSİM sayesinde hava şartları nedeniyle zarar gören çiftçilerin mağduriyetlerin belli bir kısmını karşılayabildiklerini söyledi. Dönmez, "Odamızın 2346 olan üye sayısına rağmen, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan sadece 827 çiftçimiz TARSİM kanalı ile mağduriyetleri giderildi. 20 milyon 429 bin liralık ödeme yapılarak mağdur çiftçilerimize sahip çıkıldı. Çiftçilerimiz mutlaka ÇSK'ya kayıtlı olmalıdır." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.