Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gurbette biriktirdiği 10 bin lira ile iş hayatına atıldı

İki yıl önce İstanbul’a çalışmaya giden Osman Zorba (25) biriktirdiği 10 bin lira ile Erzurum’da hediyelik eşya üzerine bir iş yeri açtı.Aynı zamanda Atatürk Üniversitesi Mimarlık Tasarım Fakültesi’nde öğrenci olan genç girişimci...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gurbette biriktirdiği 10 bin lira ile iş hayatına atıldı
İki yıl önce İstanbul’a çalışmaya giden Osman Zorba (25) biriktirdiği 10 bin lira ile Erzurum’da hediyelik eşya üzerine bir iş yeri açtı.

Aynı zamanda Atatürk Üniversitesi Mimarlık Tasarım Fakültesi’nde öğrenci olan genç girişimci yanında çalıştırdığı elemanlarla da istihdama katkıda bulunuyor. Zorba yetkililerden genç girişimcilere sahip çıkılmasını istiyor.

Ahşap tahta üstüne hediyelik eşya ve anahtarlık yapan Zorba, “Erzurum’dan İstanbul’a çalışmaya gittim orada tekstil atölyesinde çalıştım. Rus bir bayan benden ahşap tahta üzerine hediyelik eşya yapmamı istedi. Ben de ona istediği hediyelik eşyayı yaptım. Daha sonra bu işi öğrendikten sonra Erzurum’a geldim ve bu iş ile ilgili bir iş yeri açmak istedim.” dedi.

Kimseden yardım almadığını ifade eden Zorba şunları kaydetti: “Gavurboğan Mahallesinde kendime hediyelik eşya üzerine dükkân açmaya karar verdim. Hiç kimseden yardım almadan İstanbul’daki tekstil atölyesinde çalıştığım ve biriktirdiğim 10 bin lira ile kendi işimi kurdum. Yanımda personel çalıştırmaya başladım. Onların da bu meslekten ekmek yemesini istedim. 5 kişi çalıştırıyorum. 1 yıldan beridir bu işi yapıyorum. Bu işimi devam ettirmem için Erzurumlu insanlarımdan ve yöneticilerden bizim gibi gençlere sahip çıkılmasını istiyorum. Erzurum’da zeki ve çalışkan birçok genç var. Elimizden tutulmasını talep ediyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.