Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güneybatı Almanya’nın en eski köyü bulundu

Baden Württemberg’de Esslingen şehrine bağlı olan Kirchheim u. Teck beldesinde yapılan arkeolojik kazıda Güneybatı Almanya’daki en eski yerleşim yeri ortaya çıkarıldı. Kirchheim u. Teck Tarihi Eserler Bakım Dairesi’nden verilen bilgiye...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Baden Württemberg’de Esslingen şehrine bağlı olan Kirchheim u. Teck beldesinde yapılan arkeolojik kazıda Güneybatı Almanya’daki en eski yerleşim yeri ortaya çıkarıldı.

Kirchheim u. Teck Tarihi Eserler Bakım Dairesi’nden verilen bilgiye göre kazıda ortaya çıkarılan antik köy, M.Ö.VI. yüzyılın ikinci yarısında ait. Yaklaşık 25 bin metrekarelik bir alana kurulu bulunan antik köy, eyalette şimdiye kadar ortaya çıkarılan Neolitik Çağ’a ait en büyük antik yerleşim yeri olarak kayıtlara geçti.

Kazı alanında bulunan kulübe kalıntılarının 7 bin yıllık olduğu ve antik köyde yaklaşık 100 kişinin yaşamış olduğu tahmin ediliyor. Bölgenin havadan çekilecek fotolarla bilgilendirme dokümantasyonları da hazırlanacak. Bu alanda 2015 Ocak ayından itibaren özel çalışma alanı oluşturulacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.