Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündoğdu: Maalesef ülkemiz hukuk devleti olmaktan çıkmıştır

Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, Türkiye'nin hukuk devletinden süratle uzaklaşarak totaliter rejime dönüştüğünü söyledi.     Siyasi iktidarın 17-25 Aralık'ta...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2014 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2014 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gündoğdu: Maalesef ülkemiz hukuk devleti olmaktan çıkmıştır
Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, Türkiye'nin hukuk devletinden süratle uzaklaşarak totaliter rejime dönüştüğünü söyledi.

    Siyasi iktidarın 17-25 Aralık'ta ortaya çıkan nahoş durumu örtbas etmek için yürütme eliyle yargının genleriyle oynadığını ileri süren Gündoğdu, ülkede son 10 ay içinde ülkede güvenilmeyen kurumların başında yargının geldiğini kaydetti.

    Gündoğdu, Manavgat'ta hukuk bürosunda yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'de insanların önce gazete manşetlerinde yargılandığı bir zaman diliminde yaşandığını söyledi. Husumet, kin, nefret ve hasate bağlı yargılamanın yapılamayacağını belirten Gündoğdu, "Ülkede hukuk treninin raydan çıktığı net bir şekilde gözüküyor. Bir ülkede insanların her zaman sığınabileceği bir liman olması gerekirken maalesef ülkemizde ise insanları korku, sindirme ve süründürme haline gelmiştir. Maalesef ülkemizde 21 Şubat ve 18 Haziran'da yapılan bir takım düzenlemelerle hırsızlık, rüşvet ve iltimas gibi konuların konuşulması adate suç haline gelmiştir. Ülkemizde ne acıdır ki siyasi iktidarın yaptığı düzenlemelerle hürriyeti kısıtlama kararları oy çokluğuyla alınırken, mala el koyma ise oy birliğiyle alınır hale gelmiştir. Ne acıdır ki ülkemizde TBMM yasa koyucu vasfın yürütme eliyle yok edilmiştir. Toplumun kamu düzenini sağlamak için seçimde milletten oy alanlar bugün toplumsal barışı bozacak hale gelmiştir." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.