Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündoğdu: Fişlemeler anayasal bir suçtur

Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, ülkede 5 yıldır hukuksuz bir şekilde fişleme yapanların yakın bir zamanda hakim karşısına çıkarak hesap vereceğini söyledi. Avukat Gündoğdu,...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2014 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2014 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gündoğdu: Fişlemeler anayasal bir suçtur
Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, ülkede 5 yıldır hukuksuz bir şekilde fişleme yapanların yakın bir zamanda hakim karşısına çıkarak hesap vereceğini söyledi.

Avukat Gündoğdu, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Gündoğdu Hukuk Bürosu'nda yaptığı basın açıklamasında, 'cı, cu', şucu' 'bucu' şeklinde yapılan tüm fişlemelerin Anayasal bir suç olduğunu, fişleme yapanların suç işlediğini bunun eninde sonunda hesabını vereceklerini kaydetti. Fişlemelerin genelde üçüncü dünya ve demokrasiden nasibini almamış ülkelere özgü bir toplum mühendisliği ürünü olduğunu belirten Gündoğdu, bununda genelde Ortadoğu ülkelerinde Baas tipi yönetimlerinde görüldüğünü bunu da kendi insanını korkutma, ayrıştırma ve ötekileştirmeye yönelik yapıldığını söyledi.

28 Şubat postmodern darbesi döneminde insanların gerici, yobaz, tarikatçı, İslamcı, başörtülü, sıkmabaş, yeşil sermayenin adamı diye fişlendiğini belirten Gündoğdu, bugünde 2014 Türkiye'sinde kendisini Müslüman, dindar, muhafazakar ve muhafazakar demokrat diye kendini tanımlayarak mütedeyyin insanlardan oy almış bir partinin Süleymancı, Nakşi, Menzilci, Nurcu, Esad Coşancı, Mahmut Efendici, Cerrahi ve tarikatçı diye fişlediğini ifade etti.

Bu tür fişlemelerin insanları ayrıştırdığı için Anayasanın değişik maddelerine aykırı olduğunu ve bunları yapanları suç işlediğini vurgulayan Gündoğdu, "Fişmeyi yapanlar aleni anayasal suç işlemiştir. Bunun emrini verenlerde uygulayanlarda suç işlemiştir. Bunun hesabını hukuk karşısında vereceklerdir. Bu hesap verme 28 Şubat postmoder darbesinde ülkeyi hukuksuzluğa sürükleyenlerin hakim karşısına çıkmasından daha yakın olacaktır. 2014 Türkiyesi'de böylesi bir fişleme ve kendi vatandaşını peşinen suçlu gibi gösterme anlayışını kınıyorum. Lanetliyorum. " dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.