Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündoğdu: Danıştay, kararıyla yardıma muhtaçların yüzünü güldürdü

Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı avukat Mücahit Gündoğdu, Danıştay'ın Bakanlar Kurulu'nun Kimse Yok Mu Derneği'nin izin yardım toplama yetkisini iptal edilmesi kararını durdurma kararıyla siyasilerin...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gündoğdu: Danıştay, kararıyla yardıma muhtaçların yüzünü güldürdü
Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı avukat Mücahit Gündoğdu, Danıştay'ın Bakanlar Kurulu'nun Kimse Yok Mu Derneği'nin izin yardım toplama yetkisini iptal edilmesi kararını durdurma kararıyla siyasilerin ben ne dersem o olur anlayışına bir mesaj olduğunu söyledi.

Manavgat'ta hukuk bürosunda açıklama yapan Gündoğdu, cumhuriyet tarihi süresince yargıya en büyük baskının bu dönemde olduğunu, Danıştay verdiği bu kararla yardıma muhtaçları sevindirmesinin, insanlık adına sevindirici olduğunu kaydetti.

Siyasi iktidarın, siyasi lince bağlı hukuksuz uygulamalarda zirve yaptığını belirten Gündoğdu, Yüksek Mahkeme'de aldığı oy birliği kararla keyfi uygulamalara geçit yok diyerek ülkeyi yönetenler bir hukuk dersi verdiğini kaydetti. İktidarın, kendisi gibi düşünmeyen herkesi keyfi uygulamalarla susturmaya çalıştığını belirten Gündoğdu, Kimse Yok Mu Derneği'ne yapılan zulüm ve baskılarda bunlardan biri olduğunu söyledi.

Yardım derneğine yapılan bu zulümden en fazla ihtiyaç sahiplerinin yara aldığını belirten Gündoğdu, "Danıştay, verdiği kararla Bakanlar Kurulu'nun keyfi uygulamasına geçit vermeyerek yardıma muhtaçları sevindirdi. Bu siyasi linci bu millet hiç bir zaman unutmayacak. Yetim ve öksüzün boğazından geçecek bir lokma yiyeceğe siyasi linç yapılar tarihe kara bir leke olarak isimleri yazılacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.