Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası, 200 bin evrakı internete taşıyacak

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası, Elektronik Döküman Yönetim Sistemi uygulamasıyla kayıtlı bulunan 200 bin evrakı tarayarak internet ortamına taşıyacak.    Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Doğrudan Faaliyet Desteği...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası, Elektronik Döküman Yönetim Sistemi uygulamasıyla kayıtlı bulunan 200 bin evrakı tarayarak internet ortamına taşıyacak.

    Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'na sunmuş olduğu 77 bin 500 TL bütçeli 'Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Elektronik Doküman Yönetim Sistemi İle Modernleşiyor' projesinin uygulamasına başladı.

    Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, akredite oda olma ve Kalite Yönetim Sistemi şartlarının sağlanması ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından uygulamaya sokulan Merkezi Sicil Kayıt Sistemi'nin (MERSİS) etkin ve sağlıklı hale getirilmesi için oda bünyesinde faaliyet gösteren Ticaret Sicil Müdürlüğü'nde kayıtlı üyelere ait Oda ve Ticaret Sicil dosyalarının elektronik arşiv oluşturma çalışmalarına başlandığını, proje kapsamında yaklaşık 200 bin evrakın taranarak arşivlenmesini hedeflediklerini bildirdi.

    Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elbeyi Gergin, Oda Genel Sekreteri Lütfi Kılıç, Ticaret Sicil Müdürü Aydın Ayar’la birlikte, Necati Keleş’ten projenin yürütülmesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulunan Başkan İsmail Akçay, "Projenin tamamlanması Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Sicili iş ve işlemlerinin yürütülmesini kolaylaştıracaktır. Üyelerin ve diğer kurumların talep etmiş olduğu bilgi ve belgeler daha hızlı temin edilecek olup zaman içinde oluşacak veri ve evrak kayıplarının önüne geçilmiş olacaktır. Projenin tamamlanması ile Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası akredite oda olarak Avrupa standartlarında hizmet verme noktasında ilerleyerek işlevselliğini, kurumsal kapasitesini ve hizmet kalitesini yükseltecektir." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.