Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gülnarlılar 12. Üzüm-Elma-Badem Festivali'nde buluştu

Mersin'in Gülnar ilçe sakinleri 12. Üzüm-Elma-Badem festivalinde buluştu. Anamur belediyesi mehteran takımı gösterisiyle dün başlayan etkinlik, güreş müsabakaları, yöresel halk oyunları ve değişik sanatçıların konserleriyle devam etti....

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2014 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2014 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gülnarlılar 12. Üzüm-Elma-Badem Festivali'nde buluştu
Mersin'in Gülnar ilçe sakinleri 12. Üzüm-Elma-Badem festivalinde buluştu. Anamur belediyesi mehteran takımı gösterisiyle dün başlayan etkinlik, güreş müsabakaları, yöresel halk oyunları ve değişik sanatçıların konserleriyle devam etti.

Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel; festivalin amacının hem halk kaynaştırmak, hem yörede yetişen ve kendine has özellikleri olan ürünleri Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak olduğunu belirtip, "Bu ürünlerimizin yeni pazarlara açılarak hem üretim alanlarımızı genişletmek hem de üreticilerimizin kazanmasını sağlamaktır. Yöremizde susuz tarım yapılması ve coğrafi konum olarak da güneş ışınlarından yeterince yararlanması nedeniyle elma ve üzümlerimiz kendine has doğal lezzet ve aromaya sahiptir." dedi.

Son yıllarda özellikle Badem Üreticileri Derneği Başkanı Ali Kozak’ın çalışmaları sonucu bademciliğin yeni bir sektör olarak gelişme gösterdiğini vurgulayan Başkan Günel, "Tüm bu tanıtım çalışmalarımızın amacı ürünlerimizde markalaşmak, üreticilerimizi daha kazançlı hale getirerek üretime teşvik etmektir. Bu bağlamda üreticilerimizle el ele vererek çalışmalarımıza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.