Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar Projesi Adana’da başladı

Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar Projesi, Adana merkez ve ilçelerinde başladı. Projenin ilk aşaması olarak Çukurova Üniversitesi'nde okuyan 15 öğrenci girişimcilik, iletişim, takım çalışması, sunum teknikleri, akran İletişimi konularında...

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2015 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar Projesi Adana’da başladı
Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar Projesi, Adana merkez ve ilçelerinde başladı. Projenin ilk aşaması olarak Çukurova Üniversitesi'nde okuyan 15 öğrenci girişimcilik, iletişim, takım çalışması, sunum teknikleri, akran İletişimi konularında eğitim gördü. Adana'nın tüm ilçelerinde belirlenen okullarda liseli öğrencilere girişimcilik koçluğu yapacak olan üniversite öğrencilerinin Yol İş Holiday Otel’deki eğitimi 3 gün sürdü.

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Elif Doğan Türkmen, kadın girişimcilerin artması için lise eğitiminden itibaren girişimcilik farkındalığının artırılması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle uygulanacak bu projeyle Adana’nın tüm ilçelerinde liselere giderek öğrencileri geleceğe hazırlama çalışmaları yapacaklarını aktaran Türkmen, "Girişimci koçlarımızla birlikte girişimcilik kültürünü yaygınlaştırarak, mezun olduktan sonra çalışan değil, çalıştıran yani patron olmak isteyen gençleri ülkemize Adana’ya kazandırma hedefimiz var. Bu hedefimizde bize destek olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz. Biliyoruz ki ülkenin aydınlık geleceğinin köşe taşlarından birisi de ekonomik olarak kalkınmış bir ülke olmaktan geçiyor. Biz de bu nedenle gerek ülkemiz gerekse Adana’nın en büyük sorunu olan işsizliğin çözümüne dönük çalışmalar yapmaktayız. Yaptığımız ve yapacağımız tüm projelerimiz gençlerimiz ve kadınlarımızın özellikle girişimcilik alanında eğitimini sağlamak olacak." ifadesini kullandı.

Proje Koordinatörü Ayfer Köni ise eğitimler hakkında şunları söyledi; "Proje dahilinde lise öğrencilerinin girişimcilik kültürü ile yetişmesini sağlayacağız. Eğitim-öğretim yılı boyunca öğrencilerin kariyer gelişimi ve inovasyona dayalı girişimciliğin yaygın eğitim metodu desteğiyle öğrenmelerini ve kadınların aktif işgücü olarak çoğalmalarını sağlamak istiyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.