Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görme engelli çocuklar TUBİL’de dostluklar kuruyor

Türk kültürünün bir parçası olan folklorun gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kurulan Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu’nda engeller, müzik ve dansla aşılıyor. Engellilerin hayata katılması ve sosyalleşmesi amacıyla...

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2014 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2014 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk kültürünün bir parçası olan folklorun gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kurulan Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu’nda engeller, müzik ve dansla aşılıyor. Engellilerin hayata katılması ve sosyalleşmesi amacıyla topluluğun çatısı altında kurulan Görme Engelliler Folklor Ekibi, sergiledikleri farklı yörelere ait dans gösterileriyle karanlıktan aydınlığa çıkıyor.

2003 yılında görme engelliler sınıf öğretmeni Güldeniz Bakmaz tarafından kurulan ve 2009 yılından beri TUBİL Ailesi’nin bir üyesi olarak çalışmalarına devam eden Görme Engelliler Folklor Ekibi, 10-16 yaş aralığındaki 12 öğrenciden oluşuyor. TUBİL sayesinde yeni dostluklar kuran ve sosyal hayata katılan ekip; Bolu, Artvin, Elazığ ve Van yörelerinden oyunlar öğreniyor.

Pek çok organizasyon ve etkinlikte hünerlerini sergileme fırsatı bulan Görme Engelliler, vatandaşlardan da büyük takdir topluyor. Kalp gözüyle ortaya konulan performansla ustalara taş çıkartan ekip, sahnede devleşiyor.

“ENGELLERİ KALDIRAN BİR BELEDİYE OLDUK”

Eşit yurttaş vurgusu yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Biz engellilerin önüne set kuran değil, her zaman engelleri kaldıran bir belediye olduk. İlçemizde yaşayan herkesin aynı şartlara sahip olması için var gücümüzle çalıştık. Her sağlıklı bireyin potansiyel bir engelli olduğu bilinciyle engellilerin hayatını kolaylaştıracak projeler gerçekleştirdik. Engellilerin hayata tutunmasını ve sosyalleşmesini sağlayan bu tür çalışmaları da oldukça önemsiyorum. TUBİL’de kültürümüz bir parçası olan folkloru öğrenerek sosyal hayata katılan Görme Engelliler Folklor Ekibi’mizi kutluyorum” dedi.

“HAYATA DAHA SIKI TUTUNDUK”

TUBİL’in Görme Engelli folklorcuları ise Yenimahalle Belediyesi’ne kendilerine fırsat verdiği için teşekkür etti. TUBİL sayesinde hayata daha sıkı sarıldıklarını ifade eden görme engelliler, “Yeni dostluklara, arkadaşlıklara kapı araladık. TUBİL Ailesi’nin bir parçası olmaktan çok mutluyuz” diye konuştu.

Ekibin kurucusu Güldeniz Bakmaz da görme engelli bireylere karşı toplumun tutum ve davranışlarında olumlu değişiklikler sağlamayı hedeflediklerini belirterek “Görme yetersizliğinden etkilenmiş okul dönemi bireylerinde bulunan sosyal ortam, bağımsız hareket ve postür bozukluklarını dans ve ritim eşliğinde düzelterek görme engelli bireyleri, gören akranlarıyla bütünleştirmek istiyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.